23. juli 2019
Den 23-årige blev dømt ved retten i Helsingør og udbad sig betænkningstid. Dommen er på et år og to måneders fængsel, og fængslingen af den 23-årige blev opretholdt efter dommen - af hensynet til retshåndhævelsen.  Foto: Allan Nørregaard
Den 23-årige blev dømt ved retten i Helsingør og udbad sig betænkningstid. Dommen er på et år og to måneders fængsel, og fængslingen af den 23-årige blev opretholdt efter dommen - af hensynet til retshåndhævelsen. Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Dommen er faldet efter en voldsom påkørsel ved supermarked

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Dommen er faldet efter en voldsom påkørsel ved supermarked
Fredensborg - 23. februar 2019 kl. 05:05
Af Steffen Slot Slot
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

En 23-årig mand blev den 12. oktober anholdt efter en 20 minutters lang biljagt i Kokkedal, hvor han påkørte og lemlæstede en 16-årig dreng ved indkørslen til Rema 1000 i Kokkedal. Drengen overlevede efter 11 dages hospitalsindlæggelse og operationer for brud i ben og kæbepartiet.
Bilisten var i narkopåvirket tilstand også tæt på at ramme en kvinde og to 14-årige drenge, fremgik det også af anklageskriftet.

arrow Læs også: Kammerat stoppede vanvidskørslen efter påkørsel af 16-årig

Voldsomt, forsætligt og groft uforsvarligt, mente anklagemyndigheden, der krævede fængsel i et år og tre måneder med afsæt i, at lovgivningen siden 2002 har været strammet væsentligt for kørsel i narkopåvirket tilstand, hvor menneskeliv har været i fare.

Forsvareren mente, at der skulle frifindes for de tunge anklager, fordi der var rimelig tvivl om, hvorvidt hastigheden var så høj som beskrevet, og at anklagemyndighedens påstande om farlighedens karakter ikke kunne dokumenteres.

Sagen er nu afsluttet med dom ved retten i Helsingør . Et år og to måneders ubetinget fængsel og frakendelse af kørekortet i syv år, lød dommen fra et enigt nævningeting, der dog frikendte den 23-årige for at være tæt på at ramme de to 14-årige.

Læs mere om sagen i den tilknyttede sn.dk+ artikel.

FREDERIKSBORG AMTS AVIS
NYHEDSBREV TILMELDING

SE EKSEMPEL

Læs mere om vores privatlivspolitik på https://sn.dk/cookies.

Du kan altid afmelde nyhedsbrevet ved at klikke på "Afmeld nyhedsbrev" i de modtagne nyhedsbreve.
Nyhedsbrevet udkommer hver dag kl. 7.00 undtagen søndage.

grafik køb billede