14. juli 2020
Foto: Allan Nørregaard
Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Disse seks institutioner får penge til flere pædagoger

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Disse seks institutioner får penge til flere pædagoger
Fredensborg - 13. december 2019 kl. 11:57
Af Steffen Slot
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

406 danske daginstitutioner får nyt statstilskud til en særlig indsats for de yngste børn. Seks af institutionerne ligger i Fredensborg Kommune, som modtager 13 millioner kroner over tre år.

arrow Læs også: Av, av - tallene afslører: Færre penge per barn end for fire år siden

Målet med tilskuddet er at styrke daginstitutionernes indsats for sårbare og udsatte 0-2 årige børn, så deres læring og trivsel forbedres. Midlet er at ansætte flere pædagoger og pædagogiske assistenter, lyder det i en pressemeddelelse fra Fredensborg Kommune.

Det store tilskud glæder Per Frost Henriksen, formand for Børne- og Skoleudvalget:

- Alle ved, at en tidlig indsats med en høj kvalitet er afgørende for barnets udvikling og færden gennem hele livet, og vores daginstitutioner løfter allerede i dag en kæmpe opgave til et stort 12-tal. Det er vigtigt at slå fast.

Men vores medarbejdere er også ofte udfordret på grund af den meget store kompleksitet og behov for 1:1 støtte, som er nødvendig for at udvikle børnene den rette vej. Derfor er dette ekstra tilskud - sammen med de ekstra midler til minimumsnormeringer som følger med finansloven - særdeles velkommen, udtaler han.

Tilskuddet er på i alt 12.947.530 kroner i perioden 1.10 2019 - 31.12 2022 og omfatter Blomsterengen, Firkløveren, Mariehønen, Polarstjernen, Påfuglen og Ådalen.

Veganerpartiet stiller krav om, at der skal indføres vegetar/vegansk mad i institutioner. Er det en god idé?