19. juni 2019
På billedet ses en af de forhindringer, man skal klare for at gennemføre den ene af de to klatrebaner i Nivå Klatrepark. Foto: Allan Nørregaard
På billedet ses en af de forhindringer, man skal klare for at gennemføre den ene af de to klatrebaner i Nivå Klatrepark. Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Der er faldet afgørelse i sag om klatrepark, men...

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Der er faldet afgørelse i sag om klatrepark, men...
Fredensborg - 09. februar 2019 kl. 06:03
Af Christoffer Schyth Kjær
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Der blev oprindeligt regnet med, at 3200 gæster ville besøge Nivå Klatrepark om året, men efter det første år ligger det tal på 800. Derfor har Til-Tops ansøgning om at få lov til at ændre parkens vilkår, så det ikke kun er campingpladsens gæster samt maks ti skoleklasser om året, der må gøre brug af parken. Ansøgningen blev dog afvist i Plan-, Miljø- og Klimaudvalget tirsdag, hvor Flemming Rømer (DF) og Mie Stattau (V) stemte for, mens de syv resterende medlemmer stemte imod.

arrow Læs også: Ny drejning i sag om udskældt klatrepark

Til-Tops fik altså ikke medhold i sagen, så de må umiddelbart fortsætte med at drive klatreparken efter de oprindelige vilkår. Den blev dog begæret i Byrådet og er derfor ikke definitivt afgjort endnu.

- Det meste foregår i dagligdagen, og så længe antallet af gæster holder sig under 3200 gæster, som Til-Tops har lov til at have ifølge den oprindelige tilladelse, synes jeg, at det er fint. Om gæsterne så kommer fra campingpladsen eller udefra er irrelevant, siger Flemming Rømer (DF), der er næstformand i Plan-, Miljø- og Klimaudvalget.

- Jeg tror, at de vil være mere åbne for idéen i Byrådet, så derfor var jeg med til at begære sagen, forklarer han.

Inden sagen blev taget op på udvalgsmødet, var den blevet sendt i partshøring blandt de omkringliggende ejendomme og naboer, hvor 11 høringssvar blev registreret. Syv af dem kom fra beboere i området, mens tre kom fra foreningerne Interesseforeningen for Svanevej og Ternevej, Grundejerforeningen Skovparken og Nivå Svømmeforening, der alle har en række medlemmer.

Lars Simonsen (R), der er formand for Plan-, Miljø og Klimaudvalget var en af dem, der stemte imod forslaget.

- Jeg mener, at vi må tage hensyn til naboerne, hvis boliger ligger meget tæt på parken. Klatreparken er en noget støjende aktivitet, siger Lars Simonsen.

Han er ikke enig med sin næstformand i, at det er lige meget, hvor klatreparkens gæster kommer fra.

- Det har fra starten været meningen, at parken kun er til brug for campingpladsens gæster, fordi det selvfølgelig skal være muligt at have underholdende aktiviteter på en campingplads. Men det skal blive ved det, siger Lars Simonsen og forklarer, at hensynet til naboerne er vigtigere, end at det forventede besøgstal på 3200 gæster bliver nået.

arrow Se videoen: Larmer det for meget fra klatreparken?
09. februar 2019 kl. 06:18 Opdateret: kl. 22:53

FREDERIKSBORG AMTS AVIS
NYHEDSBREV TILMELDING

SE EKSEMPEL

Læs mere om vores privatlivspolitik på https://sn.dk/cookies.

Du kan altid afmelde nyhedsbrevet ved at klikke på "Afmeld nyhedsbrev" i de modtagne nyhedsbreve.
Nyhedsbrevet udkommer hver dag kl. 7.00 undtagen søndage.

grafik køb billede