18. december 2017
På kortet kan man se det røde areal, hvor det fremover bliver tilladt at have hunden uden snor - men den skal være under kontrol. Det er resultatet af to dialogmøder mellem hundeejere i Humlebæk og Naturstyrelsen.
På kortet kan man se det røde areal, hvor det fremover bliver tilladt at have hunden uden snor - men den skal være under kontrol. Det er resultatet af to dialogmøder mellem hundeejere i Humlebæk og Naturstyrelsen.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: De løse hunde får en del af skoven tilbage

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

De løse hunde får en del af skoven tilbage
Fredensborg - 26. maj 2017 kl. 10:43
Af Steffen Slot
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Naturstyrelsen har lyttet til hundeejerne og justerer forbud mod løse hunde i Krogerupskovene. Nordgående akse afgør nu, hvor hundene må være løse, skriver Frederiksborg Amts Avis.

arrow Læs også: Store drømme for gammel hundeskov

Der er tale om et godt, gammeldags kompromis, hvor medarbejdere fra Naturstyrelsen har siddet over for nogle af de hundeejere, der har protesteret de nye regler. Den korte version er, at parterne nu er enige om en ny model, hvor hundene må være løse i Krogerupskovene syd for Krogerupvej. Med til det areal er også det gamle forsøgsareal i den sydvestlige ende af skoven, men ikke området ved planteavlsstationen og i særdeleshed ikke de åbne arealer omkring avlsgården, hvor løse hunde aldrig har været tilladt.

På arealet mellem jernbanen og Krogerupskovene skal hundene imidlertid være i snor, inklusiv i Hejreskoven, hvilket betyder, at der er en nordgående korridor, hvor hunde skal være i snor. Hele tiden.

»Ved den valgte løsning får hundeejerne mulighed for at udnytte næsten de samme områder som tidligere, og Naturstyrelsen opnår, at der nu også er en mulighed for en længere tur i området, hvor man ikke behøver at møde en løs hund for dem, som måtte ønske dette«, fremgår det af en meddelelse fra Naturstyrelsen.

Deltagerne i dialogmøderne har aftalt, at der næste år skal evalueres på løsningen med henblik på forhåbentlig at gøre den permanent, oplyser Naturstyrelsen.

Læs mere om emnet i Frederiksborg Amts Avis lørdag den 26. maj.

arrow Skovrider gør klar til at lytte i hundesag
05. maj 2017 kl. 05:20 Opdateret: kl. 15:59
arrow 195 underskrifter i protest før borgermøde
18. april 2017 kl. 08:55 Opdateret: kl. 08:55
arrow Aarstiderne er hvirvlet ind i to uheldige sager
07. april 2017 kl. 13:36 Opdateret: kl. 13:36
LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
Frederiksborg@sn.dk