13. april 2021
Henrik Elsner har i mange år haft sit destilleri på Stone Grange nær Esrum Sø, og succesen bliver større for hvert år, der går. Foto: Kenn Thomsen
Henrik Elsner har i mange år haft sit destilleri på Stone Grange nær Esrum Sø, og succesen bliver større for hvert år, der går. Foto: Kenn Thomsen
Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Dansk akvavit røg til tops i tysk VM

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Dansk akvavit røg til tops i tysk VM
Fredensborg - 16. juni 2020 kl. 20:21

Dansk spiritus høster nu en uventet og stor hæder ved »det uofficielle verdensmesterskab« i spiritus, der netop er afholdt i Tyskland med deltagelse af næsten 3.000 øl-, vin- og spiritusprodukter fra 50 lande.

arrow Læs også: En vodka af 24 karat guld er det nyeste påfund fra ELG's laboratorie

Det fortæller spiritusproducenten og Master Distiller Henrik Elsner fra Fredensborg. Han står bag den prisbelønnede serie ELG-gin, deltog med flere produkter.

»ELG-akvavit« vandt og blev honoreret med »Grand Gold« i kategorien »akvavit«. Men akvavitten gjorde mere end almindeligt indtryk på det internationale smagspanel ved den prestigefyldte "Frankfurt International Trophy"-konkurrence i Frankfurt:

Henrik Elsners "ELG-Akvavit" ryddede bordet og vandt også den tværgående konkurrence mellem alle kategorierne med titlen »Grand Gold Badge for best Spirits - all countries« - »den store guldmedalje for bedste spiritus - alle lande«.

Medaljerne får Henrik Elsner til at øge produktionen.

- Jeg har en klar fornemmelse af, at akvavitten får en renaissance i Danmark. Det er ikke mere kun noget, danskerne nyder til frokost i Julen og Påsken. Danskerne har fået øjnene op for akvavittens mange muligheder ved andre sammenkomster, og den vinder indpas i populære drinks", fortæller Henrik Elsner.

Lars Løkke starter nyt parti i midten af dansk politik. Kunne du finde på at stemme på hans parti ved næste folketingsvalg?