16. oktober 2021
Kronprins Frederik, prins Christian og kronprinsesse Mary fortalte efter konfirmationen, at det havde været en flot, rørende og mindeværdig ceremoni.
gallery icon

Se billedserie

Kronprins Frederik, prins Christian og kronprinsesse Mary fortalte efter konfirmationen, at det havde været en flot, rørende og mindeværdig ceremoni.
Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Dagens konfirmand: Far og mor var stolte og rørte

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Dagens konfirmand: Far og mor var stolte og rørte
Fredensborg - 15. maj 2021 kl. 12:43
Af Marianne Due

Det var et par stolte forældre, der sammen med prins Christian holdt et kort pressemøde efter prinsens konfirmation i Fredensborg Slotskirke lørdag.

Kronprins Frederik blev selv konfirmeret i samme kirke for 40 år siden, og han fortalte, at han havde tænkt tilbage på sin egen konfirmation.

- Når man sidder der, så tænker man tilbage til dengang man selv sad i den varme stol. Det er en god tradition, der fortsætter også i vores familie, sagde kronprinsen.

Kronprinsesse Mary satte også ord på de følelser, som alle forældre til unge mennesker kan genkende, når sådan en særlig dag fejres. At det blot føles som et kort øjeblik siden, de var helt små.

- Det var rørende at se den lille mand, som nu er blevet en stor, flot ung mand, sagde hun til de fremmødte pressefolk.

Prins Christian selv fortalte, at det havde været en rigtig flot ceremoni, hvor præsten var god og hvor pigekoret havde sunget flot undervejs. Han blev spurgt om han savnede den del af familien, der bor i udlandet og som på grund af coronarestriktioner ikke kunne være med, blandt andet hans morfar, John Donaldson, der bor i England.

- Det er selvfølgelig rigtig irriterende, men sådan er det med Covid. De er med os i vore tanker og hjerter, sagde han til pressen.

Prins Christian havde endnu ikke åbnet sine gaver, og han glædede sig til en hyggelig eftermiddag sammen med sin familie og venner. Det samme gjorde hans mor kronprinsesse Mary.

- Det bliver en hyggelig dag med taler, god mad og dejligt selskab, sagde hun, inden familien og konfirmanden efter endnu flere knipsende pressefoto gik indenfor igen.

arrow Læs også: Endelig konfirmeret: Prins Christian blev lykønsket af folket

Selve fejringen af konfirmationen foregår i Kancellihuset i Fredensborg, hvor kronprinsfamilien er flyttet ind for sommeren. Der er inviteret 25 gæster med til festen, da der på grund af coronarestriktioner ikke må være flere til stede.

Blandt gæsterne er prins Christians venner Marcus Nowak og Sebastian Zander fra Tranegårdskolen i Hellerup, hvor prinsen går i 9. klasse, fætrene prins Nicolai og prins Felix samt familiens ven skuespiller Ellen Hillingsø og hendes søn Thomas Castenskiold.

Rejser du til udlandet i år?