18. januar 2020
Morten Messerschmidt, der her ses på Grundlovsdag for et år siden i Humlebæk, ville onsdag aften ikke kommentere valgresultatet. Foto: Kenn Thomsen
Morten Messerschmidt, der her ses på Grundlovsdag for et år siden i Humlebæk, ville onsdag aften ikke kommentere valgresultatet. Foto: Kenn Thomsen
Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DF-topkandidat udviser nervøsitet: Afventer de personlige stemmer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DF-topkandidat udviser nervøsitet: Afventer de personlige stemmer
Fredensborg - 06. juni 2019 kl. 09:32
Af Steffen Slot og Christoffer Schyth Kjær
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

På valgaftenen var det ikke til at få en kommentar fra DF's Morten Messerschmidt, der stiller op i Fredensborg Kredsen. På sms lød det »Først når jeg ved, om jeg er inde« i en besked sent onsdag aften til Frederiksborg Amts Avis.

arrow Læs også: Efter fem kredse: 6502 personlige stemmer på DF-profil i kriseparti

Den tidligere stemmesluger ved Europa-parlamentsvalget er tilsyneladende slet ikke sikker på, at han får det ene DF mandat i Nordsjælland efter et valg, hvor Dansk Folkeparti fik en kæmpe lussing af vælgerne. Det lykkedes ham at begrænse tilbagegangen en anelse i Fredensborg Kredsen, hvor partiet ifølge KMD's beregning kun går ni procentpoint tilbage. I Helsingør Kredsen, hvor folketingsmedlemmet Marlene Harpsøe er valgt, går partiet hele 12,9 procentpoint tilbage, men opbakningen til DF i Helsingør er større. 8,1 procent af stemmerne i Helsingør gik til DF mod 6,3 procent i Fredensborg Kredsen.

- Jeg er grundlæggende ydmyg over for ethvert valgresultat, og vi har gode kandidater i Nordsjælland. Nu vil jeg afvente de personlige stemmer. Når jeg ikke ville udtale mig i aftes, var det fordi, at jeg ikke var sikker på partiets mandat i Nordsjælland, siger Morten Messerschmidt, der opnåede et imponerende valg til Europa-parlamentet, men siden blev ramt af kritik for at bruge EU-penge til valgkamp for Dansk Folkeparti i Danmark.

Har Morten Messerschmidt tabt pusten som stemmesluger, siden DF kan gå fra tre til et mandat i Nordsjælland?

- Valgresultatet er ikke tilfredsstillende, men det følger landstendensen - vi går dog procentvis lidt mindre tilbage i Nordsjælland end i resten af landet, og det må være et tegn på, at vi trods alt har ført en god kampagne i Nordsjælland. Jeg har ikke været en del af epicentret i Dansk Folkepartis valgkamp men har koncentreret mig om min valgkamp heroppe, fortæller Morten Messerschmidt, der ærgrer sig over, at partiet ikke har fået det 2. mandat.

Ved 15-tiden kunne Morten Messerschmidt dog officielt ånde lettet op - de personlige stemmetal lå på top 5 i de fleste af de nordsjællandske kredse.