18. juni 2021
Freja Brabæk Kristensen genopstiller ikke for Dansk Folkeparti, men fortsætter i byrådet. Arkivfoto.
Freja Brabæk Kristensen genopstiller ikke for Dansk Folkeparti, men fortsætter i byrådet. Arkivfoto.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Byrådsmedlem trækker sig som kandidat for Dansk Folkeparti

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Byrådsmedlem trækker sig som kandidat for Dansk Folkeparti

Freja Brabæk Kristensen genopstiller ikke for Dansk Folkeparti i Fredensborg men fortsætter i byrådet

Fredensborg - 12. oktober 2020 kl. 08:30
Af Peter Mailand

Byrådsmedlem Freja Brabæk Kristensen trækker sig som kandidat i Dansk Folkeparti, Fredensborg, da hun ikke er blevet valgt til spidskandidat for partiet.

arrow Læs også: Ny drejning: DF har smækket døren i for vraget DF-kandidat

"Efter gårdsdagen opstillingsmøde i Fredensborg Lokalforening har jeg besluttet ikke at genopstille for DF!", skriver hun i en pressemeddelelse.

"Jeg er af den overbevisning, at kandidater skal have lige muligheder og interesse for at yde en indsats ved at føre valgkamp, da det bør være de personlige stemmer der afgør om en kandidat kommer i byrådet. Dette er en demokratisk og fair proces som praktiseres i de fleste partiforeninger," siger hun.

Tre år i byrådet

Freja Brabæk Kristensen blev valgt til byrådet ved valget i 2017, hvor hun var nummer fem på listen. Dengang havde partiet såkaldt sideordnet opstilling, som betyder at stemmerne går til de enkelte kandidater på listen.

Men på opstillingsmødet i lørdags valgte et flertal af medlemmerne i Dansk Folkepartis lokalforening for Fredensborg , at der til valget næste år skal være partiliste opstilling.

Det betyder, at de personlige stemmer ikke ikke går til personen krydset er sat ved, men til den der er øverst på partilisten, indtil der er nok stemmer til et mandat, og så går stemmerne videre til næste kandidat på listen.

Genopstiller ikke

"Når jeg med et mandat ikke er valgt som spidskandidat, og flertallet af fremmødte medlemmer, så vil partiliste opstilling, så tager jeg det til efterretning og har efterfølgende meddelt, det bliver uden jeg som kandidat!, Jeg er principielt i mod partiliste opstilling," siger hun i pressemeddelelsen og tilføjer:

"Jeg mener ikke det er en demokratisk proces, for som borger går din stemme jo til en anden end den du troede," siger hun.

Freja Brabæk Kristensen fortsætter dog i byrådet.

"Jeg forsætter min fritid i byrådet og gør min indflydelse gældende," siger hun.

Opdateret: Af en tidligere version fremgik det af Freja Brabæk Kristensen stopper i Dansk Folkeparti. Det er ikke rigtigt. Hun er fortsat medlem af partiet, men genopstiller ikke til næste valg.

arrow "Det har været sådan et forvirrende forløb"
15. oktober 2020 kl. 11:55 Opdateret: kl. 11:52
arrow Dramatisk udvikling: Smækker med døren og forlader DF
14. oktober 2020 kl. 12:30 Opdateret: kl. 12:17
Er du tryg ved ikke at skulle gå med mundbind mere?