24. januar 2021
Efter butikschefen i Irma igennem 18 år, Stig Christensen, er blevet fyret, har byrådsmedlem Carsten Bo Nielsen samlet 573 underskrifter som han har afleveret til COOP.
Efter butikschefen i Irma igennem 18 år, Stig Christensen, er blevet fyret, har byrådsmedlem Carsten Bo Nielsen samlet 573 underskrifter som han har afleveret til COOP.
Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Byrådsmedlem samler underskrifter efter fyring

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Byrådsmedlem samler underskrifter efter fyring

Carsten Bo Nielsen (V) har samlet 573 underskrifter i protest over at Irmas butikschef i Humlebæk Stig Christensen er blevet fyret

Fredensborg - 30. november 2020 kl. 12:31
Af Peter Mailand

Byrådsmedlem Carsten Bo Nielsen (V) afleverede mandag 573 underskrifter, der er blevet indsamlet efter COOP i torsdags meddelte, at Irmas butikschef i Humlebæk igennem 18 år, Stig Christensen, er blevet fyret.

Fyringen kommer som en del af et nyt koncept, som COOP er ved at rulle ud i hele koncernen, forklarer topchef Kræn Østergaard Nielsen i en pressemeddelelse.

»Som kundeejet virksomhed skal vi være de bedste til at lytte til kunderne og bedst til at leve op til deres ønsker«, lød det fra COOP i torsdags.

Efterfølgende rygtes fyringen af butikschefen i byen, og kunderne blev oprørte, fortæller Carsten Bo Nielsen.

"Stig Christensen er helt usædvanlig synlig og hjælpsom i butikken og har skabt en stemning, hvor man straks føler sig velkommen, når man træder ind af døren," siger han.

Vrede protester

Meldingen fra COOP udløste efterfølgende en vrede række protester på de sociale medier og fik Carsten Bo Nielsen til at samle underskrifter.

"Jeg kan huske, da Stig blev indsat for 18 år siden, og han er personificeringen af en god kunde-service-købmand. Så jeg var lige så chokeret som alle andre faste kunder, da COOP meldte det her ud i torsdags," siger han.

I løbet af weekenden skrev 573 kunder under på en protest, som Carsten Bo Nielsen i dag, mandag, har sendt til COOP.

Ret til at protestere

"COOP er en medlemsejet virksomhed, men vi har valgt en ledelse, og jeg anerkender, at det er ledelsens ret at hyre og fyre. Det ændrer dog ikke ved, at vi som kunder og medlemmer har ret til at protestere imod en beslutning, som vi finder skadelig for vor lokale butik og vor lyst til at handle i den," siger han og tilføjer:

"Vi får næppe Stig tilbage; men vi vil gerne ytre vor protest og samtidigt vise Stig, hvor meget vi påskønner hans arbejde gennem 18 år, som har gjort Irma i Humlebæk til Nordsjællands - hvis ikke Danmarks - bedste Irma," siger han.

Er det en god idé at indføre bøde eller straf, hvis man ikke vil gå i isolation efter en udlandsrejse?