22. september 2019
Målet er at langt mere affald end i dag bliver genanvendt og at kommunen dermed kommer nærmere de ambitiøse mål, som EU har fastlagt. Foto Lars Skov
Målet er at langt mere affald end i dag bliver genanvendt og at kommunen dermed kommer nærmere de ambitiøse mål, som EU har fastlagt. Foto Lars Skov
Foto: Lars Skov/Fotograf Lars Skov
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Byrådet har afgjort årelang affaldsstrid

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Byrådet har afgjort årelang affaldsstrid
Fredensborg - 25. marts 2019 kl. 21:06
Af Steffen Slot
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

For fremtiden skal kommunens borgere sortere deres husholdningsaffald i flere beholdere. Målet er at langt mere affald end i dag bliver genanvendt og at kommunen dermed kommer nærmere de ambitiøse mål, som EU har fastlagt.

arrow Læs også: Sådan skal dit affald sorteres - og det kan vi lære

Det skriver Fredensborg Kommune i en pressemeddelelse.

På byrådsmødet den 25. marts vedtog byrådet den fremtidige model for indsamling af husholdningsaffald i Fredensborg Kommune. Modellen indebærer, at de enkelte husstande fremover skal sortere deres affald i flere beholdere - den såkaldte to-kammerbeholderløsning.

- Vi er endt med en effektiv og velafprøvet model, som i dag fungerer godt i mange andre kommuner i landet. Jeg er glad for, at borgerne i Fredensborg Kommune nu får langt bedre mulighed for at sortere deres affald, så væsentligt mere af affaldet kan blive genbrugt i stedet for at blive brændt af, udtaler borgmester Thomas Lykke Pedersen (S).

Freja Brabæk Kristensen (DF), formand for Teknik- og Infrastrukturudvalget, tilføjer:

- Jeg er tilfreds med, at byrådet har truffet en beslutning, så vi inden længe kan komme i gang med at sortere vores afffald til genanvendelse. Borgerne vil rigtig gerne sortere, og vi tager nu det næste skridt i processen til at opnå en højere genanvendelsesprocent. Således tager vi ansvar og værner om miljøet og vores skønne natur.

Formanden for Plan-, Miljø- og Klimaudvalget, Lars Simonsen (R) er også tilfreds:

- Inden 2022 er vi - ligesom alle landets kommuner - forpligtet på at genanvende mindst 50 procent af vores husholdningsaffald. Det kræver, at vi sorterer affaldet langt bedre end i dag. Ved at indføre de nye beholdere - som er en velkendt og enkel model - kommer vi hurtigt et stort skridt videre, udtaler han.

Byrådet besluttede to-kammerbeholderløsningen på baggrund af Rambølls anbefaling, idet Rambøll har udført et grundigt analysearbejde af to forskellige muligheder for affaldssortering: Sortering i to-kammerbeholdere og optisk sortering.

Læs også den tilknyttede sn.dk+ artikel, hvor Frederiksborg Amts Avis fortæller om debatten mandag aften i byrådssalen. For adgang til én Plus-artikel er der adgang til alle Plus-artikler i 24 timer, og dermed også mulighed for at læse om den mulige forurening af Øresund fra Usserød Rensningsanlæg.

FREDERIKSBORG AMTS AVIS
NYHEDSBREV TILMELDING

SE EKSEMPEL

Læs mere om vores privatlivspolitik på https://sn.dk/cookies.

Du kan altid afmelde nyhedsbrevet ved at klikke på "Afmeld nyhedsbrev" i de modtagne nyhedsbreve.
Nyhedsbrevet udkommer hver dag kl. 7.00 undtagen søndage.

grafik køb billede