20. juli 2019
På Cirkelhusgrunden ligger en populær privatskole i gamle bygninger på et stort areal, der kan udvikles til en ny attraktiv bymidte og centrum for handel, som borgerne ellers skal til Hillerød, Helsingør eller Lyngby for at finde. Men det har også potentiale til at blive så stort, at det trækker omsætningen ud af Hørsholms bymidte - og derfor er der stor politisk opmærksom på at finde en vej, der kan støttes af begge kommuner.  Foto: Allan Nørregaard
På Cirkelhusgrunden ligger en populær privatskole i gamle bygninger på et stort areal, der kan udvikles til en ny attraktiv bymidte og centrum for handel, som borgerne ellers skal til Hillerød, Helsingør eller Lyngby for at finde. Men det har også potentiale til at blive så stort, at det trækker omsætningen ud af Hørsholms bymidte - og derfor er der stor politisk opmærksom på at finde en vej, der kan støttes af begge kommuner. Foto: Allan Nørregaard
Foto: Lars Skov/Fotograf Lars Skov
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Borgmester vil undgå misforståelser i kæmpe bymidteprojekt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Borgmester vil undgå misforståelser i kæmpe bymidteprojekt
Fredensborg - 23. januar 2019 kl. 05:03
Af Steffen Slot
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Kokkedal Bymidteprojektet er så vigtigt, at borgmester Thomas Lykke Pedersen sidder med i følgegruppen for at lytte og undgå misforståelser.

arrow Læs også: Grønt lys til at udvikle omstridt kæmpecenter

På tværs af Hørsholm og Fredensborg Kommuner er der nedsat en politisk følgegruppe, der skal følge arbejdet med at udvikle en ny bymidte i Kokkedal med en ny privatskole, biograf, indkøbsmuligheder og måske også hotel og ungdomsboliger.

Arealet er området ved det nuværende Cirkelhus, hvor der i øjeblikket er butikker til pladskrævende varer, og det nye, store projekt har skabt debat på tværs af kommunegrænserne. Netop derfor er der behov for en tværkommunal følgegruppe, og Fredenborg Kommune har udpeget borgmester Thomas Lykke Pedersen (S), Lars Søndergaard (V), formand for Borgerservice, Arbejdsmarkeds- og Erhvervsudvalget samt Lars Simonsen (R), formand for Plan-, Miljø- og Klimaudvalget.

- Vi mener, at projektet er så vigtigt, at jeg som borgmester også skal sidde med. Jeg vil gerne have, at vi undgår misforståelser om, hvad vi vil med projektet, og vi mødes også for at lytte til hinanden og diskutere ting, men jeg kan jo ikke love på forhånd, at vi bliver enige. Vi vil gerne lave et center for pladskrævende varer. Følgegruppen er opstået, fordi mange i Hørsholm havde den oplevelse, at vi ville tillade dagligvarebutikker, men det vil vi jo ikke, understreger borgmester Thomas Lykke Pedersen (S).

- Debatten har også handlet om udvalgsvarer - altså sko, tøj, bøger, guldure. Butikkernes størrelse bliver diskuteret. Hvad mener du om det?

- Selvfølgelig kommer vi også til at diskutere antallet af kvadratmeter på butikkerne, og der mener jeg godt, at vi som politikere kan sætte nogle grænser i lokalplanen, siger Thomas Lykke Pedersen (S).

Et kig i Cowi-rapporten

På rådhuset i Kokkedal lige nord for Cirkelhusgrunden har det hele tiden haft stor betydning, at kommunen med en ny bymidte med et stort center vil kunne trække omsætning til nærområdet fra handelscentre i Hillerød og Hørsholm. Den første analyse af et projekt på Cirkelhusgrunden blev lavet af Cowi, og den viste, at omsætning vil flytte fra både Lyngby, Helsingør og Hillerød. Størst ville nedgangen dog være i Hørsholm, viste analysen.

Den beskrev også forholdet mellem pladskrævende varer og udvalgsvarer. Til pladskrævende varer skal der - ifølge skitserne - bygges 15.000 kvadratmeter, imens der til udvalgsvarer skal bygges 30.000 kvadratmeter. I oplægget er der regnet på en butiksstørrelse på minimum 800 kvadratmeter, hvilket giver store udvalgsvarebutikker - og dermed potentielt mindre konkurrence til Hørsholms bymidte, men i debatten har der indtil nu været røster fra Hørsholms politikere og handelsliv om, at 800 kvadratmeter ikke er nok som minimumsgrænse. UTF Invest, der har købt området, har undervejs signaleret lydhørhed over for at nå et projekt, som kan støttes fra begge sider af kommunegrænsen.

Planerne om en ny Kokkedal Bymidte rammer en stigende politisk opmærksomhed på handelslivet i bymidterne, der er presset af ændrede handelsmønstre, herunder nethandel, og Fredensborg Kommune har også politisk opmærksomhed på byfornyelse i bymidterne i Fredensborg, Nivå og Humlebæk.

Til følgegruppen har Hørsholm udpeget udvalgsformændene Henrik Klitgaard og Jan H. Klit samt Anne Ehrenreich. Hele projektet for et center på Cirkelhusgrunden kræver ny lokalplan, og dermed kommer der en grundig offentlig proces, når planerne er blevet mere konkrete.

arrow Kommune frygter nyt butikscenter hos naboen
30. oktober 2018 kl. 04:26 Opdateret: kl. 20:40
arrow Kæmpe privatskole skifter spor i fornyelsesplan
06. september 2018 kl. 05:13 Opdateret: kl. 15:55

FREDERIKSBORG AMTS AVIS
NYHEDSBREV TILMELDING

SE EKSEMPEL

Læs mere om vores privatlivspolitik på https://sn.dk/cookies.

Du kan altid afmelde nyhedsbrevet ved at klikke på "Afmeld nyhedsbrev" i de modtagne nyhedsbreve.
Nyhedsbrevet udkommer hver dag kl. 7.00 undtagen søndage.

grafik køb billede