19. oktober 2021
Gustav, Matias R, Ida og Augusta hilser på bamsevennen på Fasangården i Kokkedal.
Gustav, Matias R, Ida og Augusta hilser på bamsevennen på Fasangården i Kokkedal.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Børnehavebørn til kamp mod mobning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Børnehavebørn til kamp mod mobning
Fredensborg - 14. november 2011 kl. 11:47
Fredensborg: En kuffert fyldt med bøger, musik, lege og samtalekort med billeder af situationer med børn er nogle at de instrumenter Fredensborg kommunes pædagoger tager i brug, når de skal mobningen til livs i vuggestuer og børnehaver. Kufferten er et af elementerne i konceptet Fri for Mobberi, der nu er fuldt udbredt i kommunens daginstitutioner.

Konceptet Fri for Mobberi er udviklet på initiativ af Hendes Kongelige Højhed Kronprinsesse Mary med inspiration fra Better Buddies-programmet fra den australske organisation The Alannah and Madeline Foundation og blev lanceret i Danmark i 2007 af Red Barnet og Mary Fonden.

Gennem blandt andet lege, samtaler, massage og med brug af børnenes Bamseven lærer børnene at se og acceptere hinandens forskelligheder i gruppen og at behandle hinanden som ligeværdige.

Børnene udvikler deres evne til at acceptere og tage hensyn til alle børn i gruppen. De lærer også om betydningen af medfølelse, bekymring og hjælpsomhed overfor andre. Sidst men ikke mindst lærer børnene at kunne sige fra og markere egne grænser, både når de ser andres grænser bliver overtrådt men også deres egne.

I Fredensborg Kommune startede de første institutioner med at uddanne pædagoger i at bruge Fri for Mobberi sidste år. Med uddannelsen af det sidste kul pædagoger i oktober i år er konceptet fuldt udbredt til alle kommunens 42 daginstitutioner.
Rejser du til udlandet i år?