5. august 2020
I år deltog en helt særlig royal gæst, da Prins Christian gæstede løbet og var med til at løbe til etapen på fem kilometer.
gallery icon

Se billedserie

I år deltog en helt særlig royal gæst, da Prins Christian gæstede løbet og var med til at løbe til etapen på fem kilometer.
Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Billeder og video af årets overraskelse: Fantastisk motionsløb med ung royal gæst

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Billeder og video af årets overraskelse: Fantastisk motionsløb med ung royal gæst
Fredensborg - 26. december 2019 kl. 08:35
Af Simon Wincentz Heim
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Der var lagt op til store løbedag med bagende sol, da Esrum Sø Rundt i august blev skudt i gang i Fredensborg tæt på slottet.

arrow Læs også: Tal og anekdoter: Bag om årets Esrum Sø Rundt

Igennem dagen havde der floreret rygter om at Prins Christian skulle deltage i årets løb på distancen fem kilometer. Men var det nu sandt?

Ja, det var sandt - se billedserien og få her et gensyn med en særlig dag i Fredensborg, hvor børn og voksne løb med prins Christian.

Reportagen i Frederiksborg Amts Avis lød således:

Fire minutter før fem kilometer distancen gik i gang, tændte speakeren sin mikrofon.

- Kære alle. Byd venligst velkommen til Deres Kongelige Højhed Prins Christian, der i år skal løbe sammen med jer på fem kilometer distancen, lød det over højtalerne til klapsalver fra de fremmødte.

Der er fem forskellige distancer, man kan løbe til Esrum Sø Rundt. Løbet startede ud med 1,5 kilometers løb for børn under ti år, derefter var det Kongeetapen, der lagde fra startområdet, da de begyndte på deres 27 kilometer lange løbetur. Derefter sidst var der distancerne for voksne på ti og fem kilometer, og til allersidst var der fem kilometers løb for børn under 14 år.

Det er et af Danmarks ældste motionsløb, og blev afholdt første gang tilbage i 1972.

- Mange motionsløb går ned i antal deltagere i disse år, men Esrum Sø Rundt holder distancen. Der var 3000 med sidste år, og det regner vi også med, at der er i år, siger Helge Frøsig, der er løbsleder og med til at arrangere Esrum Sø Rundt.

Han tror, at grunden til det skal findes i rummeligheden og de smukke omgivelser.

- Det er jo smukke omgivelser, vi løber i. Derudover deltager både familier med børn, men også eliteløbere. Der er plads til alle her, siger Helge Frøsig.

Klik på billederne og se fotograf Kenn Thomsens skønne billeder.

Artiklen er rettet med den oplysning, at prins Christian skulle løbe fem kilometer-ruten og ikke 10 kilometer-ruten som først skrevet. Frederiksborg Amts Avis beklager fejlen.

Sundhedsstyrelsen opfordrer nu til at man bruger mundbind i myldretiden: Synes du det er en god idé?