14. december 2018
På de gamle fotografier, der nu ligger på Alsønderup-Tjæreby Lokalarkiv, kan man se interiøret i feriekolonien, hvor mange børn har haft gode oplevelser i 1960?erne, 1970?erne og måske også i 1980?erne. Foto: Jørgen Rubæk Hansen
gallery icon

Se billedserie

På de gamle fotografier, der nu ligger på Alsønderup-Tjæreby Lokalarkiv, kan man se interiøret i feriekolonien, hvor mange børn har haft gode oplevelser i 1960?erne, 1970?erne og måske også i 1980?erne. Foto: Jørgen Rubæk Hansen
Foto: Picasa
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Billeder med Dronning Ingrid: En dag i børnenes historie

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Billeder med Dronning Ingrid: En dag i børnenes historie
Fredensborg - 08. januar 2018 kl. 11:09
Af Steffen Slot
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

I mange år lå der en feriekoloni mellem Sørup og Fredensborg, hvor der nu er golfbaner. Stedet er kun sparsomt beskrevet - det meste er fra 1977, hvor Dronning Ingrid besøgte kolonien.

»Ta Dem tid til en kop kaffe«, står der på skiltet bag dronning Ingrid. Hun står med en buket i hånden, og bukettens hvide margueritter lyser op på mange af fotografierne fra den dag i april 1977, hvor Børneringens Feriekoloni fejrede de nye, lune tider.

På bordet ved Dronning Ingrid står kaffekopperne netop klar, og det var en festdag i feriekolonien i Fredensborg, fordi kolonien havde fået indlagt centralvarme. Det var en tiltrængt modernisering, der også involverede nye kloakker og en bedre adgangsvej til feriekolonien, der lå for enden af en jordvej. Nu var vejen blevet mere bilistvenlig.

Børneringen tog feriekolonien i brug i 1963, og der var plads til 36 børn i bygningerne om sommeren, og hvert år havde der været stort set fuldt hus i de fire måneder, hvor feriekolonien kunne bruges.

Børneringens Feriekoloni lå i de bygninger, hvor der nu er Fredensborg Golf Center. Da golfspillerne overtog de åbne arealer i 1992, byggede de videre på de gamle træbygninger fra feriekolonien. Børneringen har stadig en feriekoloni. Den ligger dog på Sjællands Odde ved Lumsås.

Dronning Ingrid var protektor for Børneringen, da den blev stiftet, og i dag er Hendes Majestæt Dronning Margrethe protektor for Børneringens arbejde.

Læserne er velkomne til at indsende kommentarer, oplysninger og billeder fra stedet til Frederiksborg Amts Avis. Det kan ske via telefon 49213100 eller via mail fredensborg@sn.dk

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
Frederiksborg@sn.dk