17. juli 2019
Lennart Lajboschitz, der har genskabt Hornbækhus, ejer også den gamle villa Shaw. Det er - indtil videre -  ikke lykkedes avisen at få kontakt.
gallery icon

Se billedserie

Lennart Lajboschitz, der har genskabt Hornbækhus, ejer også den gamle villa Shaw. Det er - indtil videre - ikke lykkedes avisen at få kontakt.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Billeder: Unge fester i rigmands forladte palæ

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Billeder: Unge fester i rigmands forladte palæ
Fredensborg - 01. december 2018 kl. 04:50
Af Steffen Slot
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Efter 100 år blev rokoko-palæet på Hillerødvejen 3 i Fredensborg opkøbt af Tiger-milliardæren Lennart Lajboschitz, der har genskabt Hornbækhus. Palæet i Fredensborg er i hastigt forfald. Det er endnu ikke lykkedes at træffe ejeren for en kommentar.

arrow Læs også: Grøde i byggeplaner omkring Villa Shaw

Klik på billedserien og træd ind i en fortælling om en historisk bygning, der i øjeblikket er i forfald. Glasset i de fleste af de småsprossede vinduer er smadret, og på de hvide ydermure er der spraymalet ord som »Pik« og »Kusse« med gul maling.

Skulpturen af kvinden med barnet foran sig er smadret næsten til ukendelighed af spark, og det fortælles, at yderdørene står ulåste. I parken høres svagt trafikstøjen fra Hillerødvejen, og græsset er blevet langt og knoldet.

I kommunens SAVE-register er ejendommen registreret med en bevaringsværdi på 2, men lige nu er ejendommen i forfald. Dele af ungdommen i Fredensborg har denne sommer og i efteråret indtaget palæet for at holde fester.

Læs mere om sagen i Frederiksborg Amts Avis lørdag den 1. december - eller læs den tilknyttede sn.dk+ artikel, der er den samlede version af avisartiklerne.

Tilføjelse tirsdag den 4. december fra Lennart Lajboschitzs ejendomsselskab:

- Vi har sat en vagt på bygningen, og det skulle vi have gjort tidligere. Allerede i sommer var det vores hensigt, men en misforståelse har gjort, at det ikke er sket. Det er irriterende, men nu sker det, og vi sender også en tømrer ud for at sikre afdækningen af ruder og vinduer, så man ikke kan komme ind, og for at undgå flere skader på bygningen. Når det er sket, vil der også blive ryddet op indenfor, fortæller John Bruun, ejendomschef i Mitco Ejendomme.

FREDERIKSBORG AMTS AVIS
NYHEDSBREV TILMELDING

SE EKSEMPEL

Læs mere om vores privatlivspolitik på https://sn.dk/cookies.

Du kan altid afmelde nyhedsbrevet ved at klikke på "Afmeld nyhedsbrev" i de modtagne nyhedsbreve.
Nyhedsbrevet udkommer hver dag kl. 7.00 undtagen søndage.

grafik køb billede