25. november 2017
Prins Richard døde mandag aften pludseligt på Berleburg-slottet mandag aften. Der var tale om en særlig venlig vellidt mand, som både kunne begå sig på de bonede gulve i Europas kongehuse, men også drikke en bajer til naboernes vejfest, fortæller Ole Holde, som igennem en længere årrække har haft et godt forhold til familien på Berleburg-slottet. (Foto: Vagn Hansen/Scanpix 2017)
gallery icon

Se billedserie

Prins Richard døde mandag aften pludseligt på Berleburg-slottet mandag aften. Der var tale om en særlig venlig vellidt mand, som både kunne begå sig på de bonede gulve i Europas kongehuse, men også drikke en bajer til naboernes vejfest, fortæller Ole Holde, som igennem en længere årrække har haft et godt forhold til familien på Berleburg-slottet. (Foto: Vagn Hansen/Scanpix 2017)
Foto: Vagn Hansen/Scanpix Danmark
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Billeder: Den gæstfrie Prins Richard er død

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Billeder: Den gæstfrie Prins Richard er død
Opdateret 14. marts 2017 kl. 12:03
Fredensborg - 14. marts 2017 kl. 11:12
Af Lars Gram-Hanssen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Dronning Margrethes svoger og Prinsesse Benediktes mand, Prins Richard, er mandag aften afgået ved døden på familieslottet Berleburg i Tyskland. Han blev 82 år.

arrow Læs også: Den danske kongefamilie tog afsked med prins Richard

Prins Richard er en helt særlig gæstfri person, som mange borgere i Fredensborg Kommune kender fra mange ture til Bad Berleburg. Den tyske by, som ligger i delstaten Nordrhein-Westfalen, er Fredensborg Kommunes venskabsby, og gennem en længere årrække har Berleburg-Klubben arrangeret ture til Prins Richards hjemby.

Ole Holde, formand for Berleburg-Klubben, var en af de borgere i Fredensborg Kommune, der kendte den nu afdøde Prins Richard bedst.

- Jeg er kommet i Bad Berleburg i mange år, de seneste 25 år som formand for Berleburg-Klubben. Vi er altid blevet modtaget meget venligt af både prinsesse Benedikte og prins Richard. Så jeg kender familien godt, og jeg har ved flere lejligheder sludret med prins Richard og fået en pilsner. Jeg har altid opfattet ham som en meget flink og venlig mand, fortæller Ole Holde.

Ole Holde var for et års tid siden i Bad Berleburg med nogle venner, og var på en tur ude i skovene, da prins Richard kom kørende i sin jeep.

- Så sagde han: »Er du også her? Jeg troede kun, at du var her, når der var skyttefest?« Så steg han ud af bilen og stod og hyggesnakkede med os i ti minutter. Og når folk på den anden side af vejen overfor slottet holdt vejfest, så kom han over og drak et par bajere. Han var født og opvokset i byen, og kendte rigtig mange mennesker der. Det var hans by, og han var meget vellidt, fortæller Ole Holde.

Prins Richard blev ofte beskrevet som en naturelsker, som holdte meget af det enorme skovområde på 15.000 hektar, som var tilknyttet slottet i Berleburg.

Prinsesse Benedikte, som blev gift med Prins Richard i 1968, er efter et kort ophold i Danmark rejst hjem til Berleburg tirsdag morgen.

- Det er med stor sorg, at jeg på vegne af Hendes Kongelige Højhed Prinsesse Benedikte må meddele, at Hans Højhed Prins Richard er afgået ved døden, oplyser Tommy M. Paulsen, som er prinsesse Benediktes privatsekretær, i en pressemeddelelse.

Prins Richard har været syg af kræft i flere omgange. Årsagen til hans død er dog ikke nærmere oplyst i pressemeddelelsen.

arrow Kun nærmeste familie er med til prins Richards bisættelse
16. marts 2017 kl. 09:39 Opdateret: kl. 09:40
arrow Se billeder fra prins Richards liv
14. marts 2017 kl. 10:42 Opdateret: kl. 10:42
arrow Dronning Margrethes svoger er død på slottet i Berleburg
14. marts 2017 kl. 09:54 Opdateret: kl. 09:56
LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
Frederiksborg@sn.dk