20. oktober 2021
I et skab i fordelingsgangen lå pistolen på en hylde, da betjentene var forbi en 21-årig mand i en lejlighed i Kokkedal.
I et skab i fordelingsgangen lå pistolen på en hylde, da betjentene var forbi en 21-årig mand i en lejlighed i Kokkedal.
Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Betjenten spurgte - og så fandt de pistolen i mors skab

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Betjenten spurgte - og så fandt de pistolen i mors skab
Fredensborg - 21. september 2021 kl. 06:03
Af Steffen Slot

Det fremstår ikke helt klart af dombogen, om pistolen rent faktisk virker. Aftrækkermekanismen er uvirksom og defekt, og pistolen fremstår hjemmelavet, men dog funktionsdygtig, lyder konklusionen. Der lå en skarp patron ved siden af pistolen, og det udløser samlet set fire måneders ubetinget fængsel til en 21-årig mand.

For nylig blev han dømt ved retten i Helsingør. Sagen stammer fra marts måned, hvor han en formiddag blev kontaktet af politiet, da han opholdt sig i sin mors lejlighed i en etagebebyggelse i Kokkedal. En betjent spurgte, om han havde noget, han ikke måtte have - og han fandt først en friluftskniv frem.

Derefter kom han i tanke om pistolen, som han havde fået af en kammerat for tre-fem år siden. Han viste betjenten, hvor pistolen lå ude i skabet i fordelingsgangen. I retten fortalte han, at han ikke anede, hvor kammeraten havde fået pistolen. Han kendte ikke til, at kammeraten havde affyret pistolen, og han havde heller ikke selv affyret pistolen. Faktisk syntes han ikke, at den så ud til at virke, fortalte han, ligesom han afviste, at han havde prøvet at lægge patronen i pistolen for at se, om patronen kunne passe.

Den 21-årige har tidligere været i lære som kok og er nu ved at færdiggøre matematik på 9. klasseniveau for senere at kunne uddanne sig til Social- og Sundhedshjælper. Retten vurderede, at der ikke var grundlag for at gøre straffen betinget, og med dommen understreges det således endnu engang, at straffen for besiddelse af våben er skærpet de seneste år.

Synes du, der skal lægges klima-afgifter på flyrejser?