23. april 2021
Smitten skal standses inden den får fat i Nivå.Foto: Jens Wollesen
Smitten skal standses inden den får fat i Nivå.Foto: Jens Wollesen
Foto: Jens Wollesen SJ-MEDIER
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Bekræftet: Nivå får permanent testcenter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Bekræftet: Nivå får permanent testcenter
Fredensborg - 08. marts 2021 kl. 14:06
Af Philip Horup

Hallen ved Nivå Skole Nord blev i dag taget i brug som nyt midlertidigt testcenter grundet den aktuelle smittestigning i Fredensborg Kommune.

arrow Læs også: Regionen opruster: Nyt midlertidigt testcenter i Nivå

En markant stigning i smitten har ført til at Fredensborg Kommune aktuelt er en af de hårdest ramte kommuner, da kun Ishøj Kommune i skrivende stund har et højere smittetryk.

Derfor blev testcenteret på Nivå Skole etableret som led i en øget og akut indsats, der skal begrænse yderligere smitte - ligesom et nyt kviktestcenter i Egedalshallen ved Kokkedal er åbnet.

Nu er der imidlertid udsigt til, at teststedet i Nivå bliver gjort permanent. Det oplyser ældre - og omsorgschef i Fredensborg Kommune, Hans Bækvang, til Frederiksborg Amts Avis.

- Fra mandag i næste uge bliver teststedet på Nivå Skole Nord permanent, hvor det vil være muligt at få en PCR-test med tidsbestilling, siger han.

Vil gerne udvide åbningstiderne

Det er Region Hovedstaden, der afgør, hvor testcentrene skal placeres, og i første omgang blev det meldt ud, at centeret i Nivå blot ville have åbent mandag, tirsdag og onsdag i denne uge, da man ville se smittetallet an. Men nu er der altså truffet en beslutning om, at centeret skal forblive åbent på mere permanent basis. Det er endnu usikkert, om teststedet vil være åbent i hele denne uge, før stedet får status af permanent teststed i uge 11. Det håber ældre - og omsorgschef Hans Bækvang, bliver tilfældet.

- Regionen afgør, hvorhenne testcentrene skal være, og vi håber, at testcenteret i Nivå kan holde åbent resten af denne uge også, men det er der ikke en aftale om.

I Fredensborg Kommune er antallet af smittede per 100.000 indbyggere - det såkaldte incidenstal - på 201.2.

arrow Kedelig rekord: Smittetal er det næsthøjeste
08. marts 2021 kl. 04:13 Opdateret: kl. 16:15
arrow Fra i morgen stemmes der dørklokker efter smitte-udbrud
07. marts 2021 kl. 17:58 Opdateret: kl. 18:00
arrow Fredensborgs Covid-19 smittetal galopperer: Næsthøjeste i landet
06. marts 2021 kl. 16:27 Opdateret: kl. 16:27
Fra den 21. april må eksempelvis restauranter åbne for servering udenfor og indenfor men med restriktioner. Er reglerne for at gå ud og spise og drikke for indviklede?