24. oktober 2019
Hvis alle ni bliver dømt efter bandepakkens lov om opholdsforbud, må de ikke opholde sig i Fredensborg Kommune og centrale områder i Helsingør, Hillerød og Køge.Foto: www.blpn.dk.
Hvis alle ni bliver dømt efter bandepakkens lov om opholdsforbud, må de ikke opholde sig i Fredensborg Kommune og centrale områder i Helsingør, Hillerød og Køge.Foto: www.blpn.dk.
Foto: B. Nielsen Mobil: 40191777
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Bandepakke kan give ni mænd opholdsforbud

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Bandepakke kan give ni mænd opholdsforbud
Fredensborg - 09. september 2018 kl. 17:41
Af Christoffer Kjær
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Ni tiltalte i en sag om grov vold og knivstikkeri, vidnede fredag ved retten i Helsingør. Anklageren ønsker dem straffet efter bandepakkens lov om opholdsforbud. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

arrow Læs også: 25-årig varetægtsfængslet efter knivstikkeri nær butikscenter

En aften, der startede med en tur til den velkendte kebabmand ved Humlebækcentret, endte med slag, spark, en flænge i hovedet og i alt tre knivstik. Således gik det for sig i minutterne op til klokken 19.00, efter en gruppe unge havde spist kebab sammen den 20. marts i år. Da gruppen i to biler kørte fra spisestedet, blev de angiveligt overhalet af en tredje bil, hvori der sad tre-fire personer, som stoppede og blokerede vejen for dem tæt ved OK-tanken på Kirkeskov Alle. Det udløste et slagsmål, der blev afsluttet, da to personer blev stukket med en kniv - en i brystet og ryggen og den anden i ryggen.

Det kom frem ved retten i Helsingør fredag, da ni personer fra de to første biler afgav vidneforklaringer. De er alle tiltalt for grov vold, og en af dem også for overtrædelse af knivloven. Den ene erkendte, at han i selvforsvar havde gjort brug af en kniv, mens alle de andre nægtede sig skyldige.

I retssagen, der varer flere dage, ønsker specialanklager Margit Wegge fra Nordsjællands Politis Anklagemyndighed alle de unge straffet for grov vold og en af de unge for overtrædelse af knivloven. Anklagemyndigheden mener også, at de tiltalte kan straffes efter bandepakkens lov om opholdsforbud i helt bestemte områder. Det gælder Fredensborg Kommune, et område i Helsingør Kommune, et område i Hillerød Kommune, et område i Køge Kommune og et område i Fredericia Kommune. Områderne er bestemt helt ned til specifikke gader i de forskellige byer.

arrow Tre knivstik sender otte mænd bag tremmer
21. marts 2018 kl. 18:31 Opdateret: kl. 18:31
grafik køb billede