19. april 2019
Den gamle Arriva-grund er udlagt til pladskrævende varer. Mange vil nok også tænke på JYSK som pladskrævende, men en dom fra Vestra Landsret i 2014 slår fast, at  visse JYSK-butikker har så stor en andel af udvalgsvarer, at butikkerne ikke alene er pladskrævende. Foto: Steffen Slot
Den gamle Arriva-grund er udlagt til pladskrævende varer. Mange vil nok også tænke på JYSK som pladskrævende, men en dom fra Vestra Landsret i 2014 slår fast, at visse JYSK-butikker har så stor en andel af udvalgsvarer, at butikkerne ikke alene er pladskrævende. Foto: Steffen Slot
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ballade om nybygget JYSK: Naboby protesterer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ballade om nybygget JYSK: Naboby protesterer
Fredensborg - 22. september 2018 kl. 05:57
Af Steffen Slot
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Flytningen af JYSK fra Cirkelhuset til nye lokaler på Kokkedal Industripark har skabt en dyb irritation i Hørsholms handelsliv, og det har nu udløst en indsigelse til Fredensborg Kommune for at overtræde den klare forudsætning for at sælge ting fra den tidligere Arriva-grund i Kokkedal Industripark:

Det må kun være pladskrævende varer. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

Kritikernes centrale pointe er, at JYSK har et så bredt varesortiment, at det ikke kan kaldes pladskrævende varer. Håndklæder, nips og små lysestager udgør en så stor del, at det også er detailhandel - og derfor kan Fredensborg Kommune skabe præcedens for at sprede detailhandel ud i områder til pladskrævende varer, lyder advarslen.

Brevet til Fredensborg Kommune er underskrevet af Centerforeningen Hørsholm Midtpunkt, Gågadeforeningen i Hørsholm og Centerforeningen Kongevejscentret. I brevet henviser Hørsholms handelsliv til en dom fra Vestre Landsret, hvor en udlejer i 2014 fik at vide, at man i et område til pladskrævende varer ikke kan udleje til JYSK, fordi JYSK i Vejle havde en andel af udvalgsvarer på 40-45 procent.

I en skriftlig kommentar henviser JYSK til, at der ligger en tilladelse fra Fredensborg Kommunen til at drive en JYSK i området. Brian Schou fra K3 Ejendomme har udviklet arealet i Kokkedal og står som udlejer af butikken til JYSK. Han ønsker kun at sige to ting til citat, og det er, at Fredensborg Kommune har givet både byggetilladelse og ibrugtagningstilladelse til en JYSK-butik i Kokkedal Industripark.

Pressekoordinator Jesper Pallesen, Fredensborg Kommune, oplyser, at forvaltningen er ved at undersøge sagen. Torsdag kvitterede Fredensborg Kommune for modtagelsen af klagen fra handelslivet i Fredensborg Kommune.

Læs mere om sagen i Frederiksborg Amts Avis lørdag den 22. september eller køb adgang til den elektroniske avis via dette link https://sn.dk/modules/sn/flow_page_validate_or_buy/

FREDERIKSBORG AMTS AVIS
NYHEDSBREV TILMELDING

SE EKSEMPEL

Læs mere om vores privatlivspolitik på https://sn.dk/cookies.

Du kan altid afmelde nyhedsbrevet ved at klikke på "Afmeld nyhedsbrev" i de modtagne nyhedsbreve.
Nyhedsbrevet udkommer hver dag kl. 7.00 undtagen søndage.

grafik køb billede