24. september 2021
Hvad var værdien af 61 lejligheder i sommeren 2019 - set i forhold til foråret 2021, hvor boligpriserne er steget markant? De stigende boligpriser kan være årsagen til en økonomisk strid mellem de partnerskaber, der står bag færdiggørelsen af Sølyst Strandpark. Foto: Allan Nørregaard
Hvad var værdien af 61 lejligheder i sommeren 2019 - set i forhold til foråret 2021, hvor boligpriserne er steget markant? De stigende boligpriser kan være årsagen til en økonomisk strid mellem de partnerskaber, der står bag færdiggørelsen af Sølyst Strandpark. Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ballade hos investorer bag omstridt byggeri

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Ballade hos investorer bag omstridt byggeri

Borgerne i Nivå kæmper for at begrænse skadevirkningen af det, som mange ser som et arkitektonisk forfejlet projekt. Imens kæmper investorerne om hvem, der skal tjene pengene på projektet.

Fredensborg - 24. april 2021 kl. 05:16
Af Steffen Slot

I korridorerne bliver der i øjeblikket kæmpet om, hvem der skal tjene pengene på byggeriet af Sølyst Strandpark i Nivå. Det har Børsen og Ejendomswatch fortalt om i de seneste dage.

Sagen er ganske farverig, og baggrunden er denne. I 2019 købte en del investorer en aktie i projektet Koncenton Fredensborg, der tilbød investorerne et gennemsnitligt årligt afkast på knap 10 procent - endda som en rimelig sikker investering.

Pengene skulle tjenes ved at opføre 61 lejligheder i en cirkelrund bebyggelse i Nivå, i projektet Sølyst Strandpark. Størstedelen af boligerne skulle være udlejning.

arrow Læs også: Kote ulmer stadig: Skæbnedag for ruinen nærmer sig

Så vidt den kendte del af historien. Bag byggeriet står familien Tangaa Nielsen, der indgik samarbejdet med Koncenton Fredensborg for at få solgt aktier i projektet. Nu er der opstået et slagsmål, og det handler om penge - mange penge, konkluderer Børsen i en artikel, fordi ejendomspriserne er steget så markant de seneste år.

Familien Tangaa Nielsen har den opfattelse, at aftalen med Koncenton Fredensborg er faldet bort, fordi der ikke blev givet en byggetilladelse fra kommunen inden den 1. oktober 2019. Byggetilladelsen kom først den 22. juli 2020. Til Børsen har direktør Ib Fløe Bundgaard, på vegne af familien Tangaa Nielsen, skrevet, at en aftale i juli 2019 var betinget af en hurtig byggetilladelse.

Striden er tinglyst

Da byggetilladelsen blev forsinket, blev der lavet forhandlinger om nye vilkår, og de forhandlinger er trukket ud - og ejeren, familien Tangaa Nielsen, har stoppet de forhandlinger »ultimo 2020«.

Koncenton mener derimod, at der er korrespondance, der bekræfter en aftale om at parallelforskyde frister og betingelser for aftalen - altså at aftalen ikke er annulleret.

Alle parter i sagen er for så vidt pressede. Det ligger i kortene, at familien Tangaa Nielsen som ejer gerne vil sælge til anden side eller selv tjene et muligt overskud på byggeriet. Koncenton Fredensborg har imidlertid stævnet ejeren, og ifølge Børsens artikel har retten afgjort, at stævningen kan tinglyses på ejendommen. Dermed kan den være sværere at sælge.

Mange kritikere

Artiklen i Børsen beskriver også, at investorerne angiveligt først sent i forløbet blev orienteret om, at der var problemer med projektet. Koncenton udtaler i den forbindelse, at Koncenton vil kæmpe investorernes sag i retten uden omkostninger for investorerne.

For borgerne i Nivå har sagen handlet om noget andet - æstetikken og arkitekturen.

Det er ni måneder siden, at der blev givet byggetilladelse til projektet, hvis arkitektur adskiller sig fra 1. etape af projektet, opført i slutningen af 00'erne. Lokalplanen er dog overholdt, oplyser Fredensborg Kommune.

Politikerne har mulighed for at afgøre, om den forfaldne forvalterbolig må nedrives - og i så fald, om bygherren skal have mulighed for at erstatte forvalterboligens kvadratmeter med nyopførte boliger. I den oprindelige lokalplan var det et krav, at forvalterboligen skulle bevares.

arrow Se billeder: Inde i ruinen af den gamle forvalterbolig
12. april 2021 kl. 19:52 Opdateret: kl. 10:06
Stemmer du til kommunalvalget i år?