14. december 2018
Annie Brostrøms mor er dårligt gående og bliver konfus, når hun er i uvante rammer. Det fortæller datteren, der har klaget over kommunens manglende vilje til at hjælpe med tandlægepleje på selve plejecentret. Privatfoto
Annie Brostrøms mor er dårligt gående og bliver konfus, når hun er i uvante rammer. Det fortæller datteren, der har klaget over kommunens manglende vilje til at hjælpe med tandlægepleje på selve plejecentret. Privatfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Afslag til 93-årig dement udløser hug fra styrelse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Afslag til 93-årig dement udløser hug fra styrelse
Fredensborg - 13. november 2017 kl. 10:29
Af Steffen Slot
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Annie Brostrøm kæmper for omsorgstandpleje til sin 93-årige mor, der er begyndende dement. 1. runde i klagesystemet er vundet, skriver Frederiksborg Amts Avis.

På et af kommunens plejecentre i Fredensborg Kommune bor en 93-årig kvinde, der har proteser i over- og undermund og brug for tandpleje.

Datteren, Annie Brostrøm, beskriver sin mor som dement, dårligt gående og i en tilstand, hvor hun let bliver konfus og begynder at ryste.

Hun mener, at moderen er berettiget til omsorgstandpleje, hvor en tandlæge kommer ud på plejecentret - i stedet for, at moderen skal køres ind på tandlægeklinikken.

Indtil nu har kommunen afvist ønsket, og det har udløst en klagesag, der nu er afgjort.

Afgørelsen fra Styrelsen for Patientsikkerhed indeholder en kritik af kommunen eller en række opmærksomhedspunkter, alt afhængig af øjnene, der ser.

Man kan af papirerne fra styrelsen se, at den 93-åriges datter har en anden opfattelse af moderens tilstand end det, der fremgår af kommunens beskrivelse af den 93-åriges helbred. Styrelsen har bedt kommunen om forholde sig mere konkret til datterens beskrivelse.

Sagen er hjemsendt til fornyet behandling i kommunen, og det ser Annie Brostrøm som en klar opfordring til, at kommunen skal ændre kurs i servicen over for svage borgere med dårlige tænder. Enkelte læsere vil nok huske sagen, fordi Annie Brostrøm har skrevet flere læserbreve med opfordring til, at politikerne i Social- og Seniorudvalget greb ind i den konkrete sag. Det er ikke sket.

- Nu henvender jeg mig direkte med en opfordring til det samlede socialudvalg: Per Frost, Pia Bødtker, Kristian Heegaard, Henriette Brandt Pedersen, Kim E. Jensen, Carsten Wulff og Lars Egedal. Træd i karakter og få bragt denne sag i orden inden valget, opfordrer hun.

Læs mere om sagen i Frederiksborg Amts Avis

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
Frederiksborg@sn.dk