14. december 2017
Ja, Aarstiderne har udlejet til en kvægejer, der havde en mildt sagt uheldig sag. Og ja, der blev udlejet til en fest, hvor fyrværkeriet skræmte køerne på flugt - en enkelt i tre dage.Arkivfoto: Allan Nørregaard
Ja, Aarstiderne har udlejet til en kvægejer, der havde en mildt sagt uheldig sag. Og ja, der blev udlejet til en fest, hvor fyrværkeriet skræmte køerne på flugt - en enkelt i tre dage.Arkivfoto: Allan Nørregaard
Foto: Allan N
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Aarstiderne er hvirvlet ind i to uheldige sager

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Aarstiderne er hvirvlet ind i to uheldige sager
Fredensborg - 07. april 2017 kl. 13:36
Af Steffen Slot
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

To gamle sager er blevet samtaleemne, når hundeejerne hilser på hinanden og deler frustrationerne over, at hundene ikke mere kan løbe frit i skovene lige omkring Krogerup Avlsgård i Humlebæk.

arrow Læs også: De løse hunde får en del af skoven tilbage

En historie lyder, at fyrværkeri fra en fest på avlsgården skræmte køerne, så den sidste ko først var indfanget efter tre dage. En anden historie går på, at en kvægejer lod sine køer stå så længe på samme mark, at de havde græsset helt i bund - og sultne brød ud af indhegningen for at spise mad på nabomarken.

Interessant, lyder det fra hundeejerne - for dermed forsvinder en del af Naturstyrelsens argumentation, når det ikke er hundeejerne, der er årsag til løsslupne køer.

I første omgang er fyrværkeriet og de sultne køer ikke en diskussion, som direktør Annette Hartvig Larsen fra Aarstiderne ønsker at gå ind i. Aarstidernes ledelse har ikke bedt Naturstyrelsen om at stramme op på reglerne, selvom Naturstyrelsens skilte i området antyder, at det er baggrunden for de nye regler.

Tværtimod gør Annette Hartvig Larsen opmærksom på, at Naturstyrelsen over hele landet strammer op for reglerne om løse hunde og indfører skærpet kontrol, blandt andet på opfordring fra Friluftsrådet.

- Det er altså ikke et forbud, som vi har haft noget med at gøre, understreger Annette Hartvig Larsen, der grundlæggende ikke mener, at de to uheldige episoder med bortløbne køer har noget med den aktuelle sag at gøre. Men hun bekræfter, at det er sket.

Aarstiderne har udlejet Avlsgården til en privat fest, hvor der blev affyret fyrværkeri, uden at Aarstiderne var orienteret på forhånd. Og ja, køerne var svære at indfange, fordi de skræmte var løbet væk. Og ja, en kvægejer har ladet køerne græsse så længe, at græsset var spist. Da græsset var grønt og stod højt på den anden side af hegnet, brød køerne ud og spiste sig mætte.

- Begge sager har vi afsluttet, og vi har afbrudt samarbejdet. Der er nogle, der aldrig mere kommer til at leje avlsgården, og der er en kvægejer, som ikke mere får lov til at leje marken. Det er vigtigt for os at understrege, siger Annette Hartvig Mikkelsen, direktør i Aarstiderne, der i mange år har lejet Krogerup Avlsgård og markerne omkring gården af Naturstyrelsen.

arrow Store drømme for gammel hundeskov
18. maj 2017 kl. 11:01 Opdateret: kl. 11:01
arrow Skovrider gør klar til at lytte i hundesag
05. maj 2017 kl. 05:20 Opdateret: kl. 15:59
arrow 195 underskrifter i protest før borgermøde
18. april 2017 kl. 08:55 Opdateret: kl. 08:55
LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
Frederiksborg@sn.dk