18. september 2020
En ligusterhæk er grøn, og den gror - og skal klippes et par gange i løbet af sommeren. Det kan være en af årsagerne til, at flere vælger at sætte et plankeværk op. Emnet er kompliceret, men boligområderne  kommer til at ændre karakter, hvis reglerne slet ikke overholdes.
En ligusterhæk er grøn, og den gror - og skal klippes et par gange i løbet af sommeren. Det kan være en af årsagerne til, at flere vælger at sætte et plankeværk op. Emnet er kompliceret, men boligområderne kommer til at ændre karakter, hvis reglerne slet ikke overholdes.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Æstetikken i nogle villaområder er løbet løbsk

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Æstetikken i nogle villaområder er løbet løbsk
Fredensborg - 04. december 2019 kl. 06:05
Af Steffen Slot
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Nu skal der sættes ind med skærpet tilsyn, når boligejere opsætter ulovlige hegn, fastslår politisk udvalg.

arrow Læs også: Grundejerforening har tabt tålmodigheden med kommunen

Det er i første omgang et spørgsmål om at omprioritere ressourcer, men det kan også blive et budgetspørgsmål, fastslår Lars Simonsen (R), formand for Plan-, Miljø- og Klimaudvalget.

Centralt i sagen er de lokalplaner, der beskriver, hvordan beplantningen skal være ud til fællesarealer og veje. Der skal typisk plantes levende hegn, og det kommer politikeren i Plan-, Miljø- og Klimaudvalget ikke til at ændre på.

- Vi har en forskønnelsespolitik, og vi har en arkitekturpolitik, og der er jo en grund til, at lokalplanerne er, som de er - det er pænere at se på, når vi har grønne og levende hegn, siger Lars Simonsen, der sammen med resten af udvalget har diskuteret sagen på det seneste udvalgsmøde.

I praksis er det en kompliceret proces at føre tilsyn med boligområderne, fordi der undervejs er klagemuligheder for de borgere, der er berørt, og hver sag skal vurderes individuelt. Derfor kunne byrådspolitikerne også have valgt at lette på detaljeringsgraden i de gamle lokalplaner, men det afviser politikerne. Reglerne skal overholdes.

- Derfor vil vi fremskynde processen og sikre en øget opmærksomhed på, at reglerne bliver overholdt. Vi ved jo, at der er nogle områder, Fasanvænget og hos Grundejerforeningen Holmegård, hvor det er løbet lidt løbsk de seneste år, forklarer Lars Simonsen og tilføjer, at forvaltningen i første omgang vil kigge på de områder, hvor grundejerforeningerne selv har henvendt sig og gjort opmærksom på problemer.

Dermed er der lagt op til en skarpere kurs over for boligejerne, der ikke overholder reglerne - om end der også vil være dispensationer, vurderer udvalgsformanden. Et plankeværk, der står i skel mellem to grundejere, uden at genere nogle - ja, det vil forvaltningen sandsynligvis se med milde øjne på, vurderer udvalgsformanden.

arrow Landsforening: Villaområder må ikke ende som det vilde vesten
26. november 2019 kl. 07:30 Opdateret: kl. 20:32
Er du klar til at bære mundbind, når du skal handle ind?