18. juni 2019
Planter som Fingerphilodendron og Svigermors skarpe tunge er trendy at have stående i hjemmet i dag. I 80?erne var de også et hit, husker Lissi Bjerregaard, der arbejder ved Nybo Planteskole og Havecenter. Foto: Allan Nørregaard
gallery icon

Se billedserie

Planter som Fingerphilodendron og Svigermors skarpe tunge er trendy at have stående i hjemmet i dag. I 80?erne var de også et hit, husker Lissi Bjerregaard, der arbejder ved Nybo Planteskole og Havecenter. Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: 80'ernes dag 6: Planterne fik lov at vokse sig store derhjemme

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

80'ernes dag 6: Planterne fik lov at vokse sig store derhjemme
Fredensborg - 20. juni 2018 kl. 05:49
Af Camilla Sørensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Færdigudviklede hække og dekorative planter, der stort set ikke ændrer form efter købsdatoen, er populære hos kunderne i dag, fortæller Lissi Bjerregaard, der er ansat ved Nybo Planteskole og Havecenter ved Humlebæk. Tilbage i 80'erne købte de fleste planterne med hjem som små og ventede derhjemme til de blev store og flotte.

arrow Læs også: 80'ernes dag 8: Missilerne stod klar til at angribe russerne

- Jeg havde to kunder i går, som lige havde indrettet deres nye stue, og det eneste de manglede var en plante til hjørnet. De havde på forhånd bestemt sig for, hvor stor og høj den skulle være, og nu skulle de finde den, der ville passe ind.

Lissi Bjerregaard, der har arbejdet i havecentre og med gartneri siden 70'erne, påpeger, at tålmodigheden med planterne var større i 80'erne.

- Det var jo nok lidt fattig-firserne dengang. Man brugte færre penge på planterne, men mere tid. Med det økonomiske opsving i dag, er det omvendt, fortæller Lissi Bjerregaard.

Mød Lissi Bjerregaard i Frederiksborg Amts Avis onsdag den 20. juni i serien »Tilbage til 80'erne«, hvor Mogens N. Olesen fra Poulsen Roser også fortæller historien om udviklingen af potterosen. Ægteparret Pernille og Mogens Olesen udviklede den verdensomspændende succes.

- Vi tænkte: Hold da op, hvor er der mange altankasser rundt omkring i Danmark. Det er forfærdeligt, at der ikke kan gro roser i dem, og så gik vi i gang med at lave krydsninger af vilde arter, vildtvoksende roser, som er lave - og langsomt fandt vi frem til dem, der ikke kom til at ligne Klodshans, når de blev dyrket i potte, fortæller Mogens Olesen.

FREDERIKSBORG AMTS AVIS
NYHEDSBREV TILMELDING

SE EKSEMPEL

Læs mere om vores privatlivspolitik på https://sn.dk/cookies.

Du kan altid afmelde nyhedsbrevet ved at klikke på "Afmeld nyhedsbrev" i de modtagne nyhedsbreve.
Nyhedsbrevet udkommer hver dag kl. 7.00 undtagen søndage.

grafik køb billede