18. januar 2019
Hæftet er forsynet med flotte billeder dels fra ældre tid, men også med oversigtsbilleder fra 2018 af fotograf Philip Nørgaard.
Hæftet er forsynet med flotte billeder dels fra ældre tid, men også med oversigtsbilleder fra 2018 af fotograf Philip Nørgaard.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: 54 billedrige sider om fem havne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

54 billedrige sider om fem havne
Fredensborg - 13. juni 2018 kl. 05:20
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

I en ny udgivelse kaldet »Fredensborgs Havne« kan man læse historierne om, hvordan indbyggerne gennem flere generationer har brugt havet til fiskeri og transport, og hvordan kronen fra midten af 1700-tallet tog initiativ til etableringen af krigshavne ved Nivå og Humlebæk.

arrow Læs også: Se billederne: Historisk rejsestald er klar til gæster

Det sker i et rigt illustreret hæfte med 54 billedrige sider. Museum Nordsjælland har stået for redaktionen, Fredensborg Arkiverne har fundet fotos frem af gemmerne, mens forfatterne fra de øvrige kulturhistoriske institutioner har leveret artikler og supplerende billeder. For at hæftet kunne få en rig billedside, blev fotografen Phillip Nørgaard engageret til at tage fotos af havnene. Da Nørgaard selv er en dreven sejler, rummer hæftet billeder af havnene fra både land- og vandsiden, hvor de smukke havne rigtig kommer til deres ret, fortæller Museum Nordsjælland i en pressemeddelelse.

I fem artikler følges havnenes udvikling fra deres anlæggelse til i dag, hvor de primært bliver brugt til lystsejlads. Hæftet beretter både om perlerækken af havne langs Øresund og havnene ved Esrum Sø: Galejhavnen og Nivaagaard Teglværks Havn, Nivå Havn, Humlebæk Havn, Sletten Havn, Sørup Havn og Fredensborg Havn.

»Fredensborgs Havne« er blevet til i et samarbejde mellem Fredensborg Arkiverne, Nivaagaard Teglværks Ringovn, Fredensborg-Humlebæk Lokalhistoriske Forening og Museum Nordsjælland. Udgivelsen er muliggjort takket være økonomisk støtte fra Fredensborg Kommunes Kulturudvalg.

Man kan hente hæftet gratis på kommunens biblioteker, i turistinformationen i Fredensborg, i Bådklubben Sletten Havn, hos havnefogeden i Humlebæk Havn, på Fredensborg Arkiverne, på Nivaagaard Teglværks Ringovn og på Hørsholm Egns Museum.

arrow Billeder: Her dansede Nordsjællands ungdom i 45 år
27. december 2017 kl. 05:32 Opdateret: kl. 12:58

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
Frederiksborg@sn.dk