17. juni 2019
Morten Ernst Lassen indstillede 10 års professionel løbebane som sanger tilbage i 2003 og er nu direktør for Sangcenter Nordsjælland. Foto: Allan Nørregaard
Morten Ernst Lassen indstillede 10 års professionel løbebane som sanger tilbage i 2003 og er nu direktør for Sangcenter Nordsjælland. Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: 50 års fødselsdag: Fra verdens operahuse til Sangcenter Nordsjælland

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

50 års fødselsdag: Fra verdens operahuse til Sangcenter Nordsjælland
Fredensborg - 20. januar 2019 kl. 13:33
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Morten Ernst Lassen, Fredensborg, fylder 50 år onsdag den 23. januar.

Morten Ernst Lassen er uddannet operasanger på Det Kgl. Danske Musikkonservatorium hos Professor Kirsten Buhl-Møller. Herfra tog han Diplomeksamen i 1996 og havde debut fra Solistklassen 1998. I årene fra 1993 til 1995 studerede han endvidere hos Prof. Dietrich Fischer-Dieskau i Berlin.

Morten nåede i sin næsten 10-årige karriere, hvor han i fire af disse var ansat som solist på Deutsche Oper Berlin, at optræde i mange af verdens operahuse og koncertsale.

Og med orkestre som Berliner Philharmonikerne, DSO Berlin og Israel Philharmonic, med dirigenter som Helmuth Rilling, Andras Schiff, Claudio Abbado, Vladimir Ashkenazy, Herbert Blomstedt og Christian Thielemann.

Siden 2003, hvor han valgte at indstille sin professionelle løbebane som sanger, har han arbejdet forskellige steder i musik- og kulturverdenen, bl.a. i Tivoli, Universal Music, Naxos, TIDAL Music Streaming og Radio Klassisk, som han var med til at starte i 2012.

I dag arbejder Morten som selvstændig, international musikkonsulent. Blandt nuværende og tidligere samarbejder i den kommercielle del af musikverdenen kan bl. a. nævnes kunstneragenturerne Svenska Konsertbyrån, Crescendi Artists, Malmö Opera.

I 2017 var Morten initiativtager til Sangcenter Nordsjælland, som han nu også er direktør for og som arbejder for at udbrede sangen i det nordsjællandske område.

FREDERIKSBORG AMTS AVIS
NYHEDSBREV TILMELDING

SE EKSEMPEL

Læs mere om vores privatlivspolitik på https://sn.dk/cookies.

Du kan altid afmelde nyhedsbrevet ved at klikke på "Afmeld nyhedsbrev" i de modtagne nyhedsbreve.
Nyhedsbrevet udkommer hver dag kl. 7.00 undtagen søndage.

grafik køb billede