15. december 2017
Håndværkerlærlingens blodige færd sluttede nær Slangerup, hvor han kørte galt i en stjålen Peugeot. Foto: Allan Andersen
Håndværkerlærlingens blodige færd sluttede nær Slangerup, hvor han kørte galt i en stjålen Peugeot. Foto: Allan Andersen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: 28-årig lærling idømt 16 års fængsel

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

28-årig lærling idømt 16 års fængsel
Fredensborg - 12. oktober 2017 kl. 11:12
Af Steffen Slot
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Dommen er faldet over den 28-årige håndværkerlærling Thor Sørensen Skovbon , der gik amok med en lægtehammer og lemlæstede sine tre kolleger i en lejlighed i Fredensborg. Den ene håndværker døde senere af sine kvæstelser.

arrow Læs også: Lægtehammerdrab ankes: Lærling skal have livstid eller forvaring

Retten i Helsingør afgjorde torsdag klokken 11.00, at den 28-årige mand skal i fængsel i 16 år. Dermed lyttede nævningetinget til anklagemyndigheden, som havde argumenteret for høj fængselsstraf.

Voldshandlingerne skete den 30. juni 2016 i tre små lejligheder på Christoffer Boecksvej i Fredensborg. Først slog han sine kolleger flere gange i hovedet med lægtehammeren. Han lemlæstede dem én efter en, fordi de arbejdede i tre forskellige rum. Senere slog han to bilister i hovedet med hammeren, da han havde brug for biler til at flygte i. DNA-spor på lægtehammeren og en efterladt rygsæk i en flugtbil betød, at håndværkerlærlingen blev kendt skyldig i et manddrab og fire drabsforsøg.

Retslægerådet har anbefalet en forvaring på ubestemt tid, fordi der er stor risiko for, at den 28-årige vil begå ny personfarlig kriminalitet, hvis han er på fri fod. Anklager Margit Wegge argumenterede imidlertid for fængsel i livstid under sin afsluttende procedure i retten tirsdag formiddag.

- Man kan måske undre sig over, at jeg ikke taler om forvaring som straf. Men når vi er oppe i så høj en fængselsstraf, livstidsstraf eller 16 år, er det ikke nødvendigt at idømme forvaring, sagde Margit Wegge og forklarede, at folk i gennemsnit er ude af en forvaringsdom efter knap otte år.

Forsvarer Poul Ege Poulsen argumenterede for, at politiet har været for dårlige til at teste for stoffer i blodet og derfor ikke har dokumenteret en mulig LSD-psykose i gerningsøjeblikket. Det bør nedsætte straffen til 12 år, argumenterede han tirsdag formiddag.

arrow Statsadvokat ville have tømrerlærling idømt livstid
13. oktober 2017 kl. 04:22 Opdateret: kl. 22:09
arrow Anklager: Han slog for at dræbe og flygtede for at slippe for straf
04. oktober 2017 kl. 08:21 Opdateret: kl. 08:21
LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
Frederiksborg@sn.dk