16. december 2017
Retten har afsagt kendelse i skyldsspørgsmålet i sagen om håndværkeren, der gik amok med en lægtehammer. Foto: Kurt Kammersgaard
Retten har afsagt kendelse i skyldsspørgsmålet i sagen om håndværkeren, der gik amok med en lægtehammer. Foto: Kurt Kammersgaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: 28-årig gik amok med lægtehammer: Kendt skyldig i manddrab

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

28-årig gik amok med lægtehammer: Kendt skyldig i manddrab
Fredensborg - 10. oktober 2017 kl. 10:11
Af Steffen Slot
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

En 28-årige håndværkerlæring fra Frederikssunds-området blev tirsdag morgen kendt skyldig i manddrab og fire forsøg på manddrab.

arrow Læs også: 28-årig lærling kan få fængsel på livstid

Det skete i retten i Helsingør, hvor kendelsen fra nævningetinget blev læst op, og der var ingen tvivl hos nævningetinget, fortalte retsformand Hanne Weirup Malten.

Den 28-årige var iklædt en sort skjorte og en sort jakke, og igen lå hatten med de hvide striber på bordet ved siden af ham.

Han var fattet, da han modtog dommen, men måtte tørre øjnene en enkelt gang, da han efter et kvarters pause igen satte sig i retssalen.

Sagen har kørt over fire retsdage i Helsingør, hvor vidner fortalte om den blodige dag i juni 2016, hvor de blev slået ned med en lægtehammer. En mand døde, og tre voksne mennesker har stadig varige mén efter overfaldet.

- Vi har lagt vægt på de afgivne forklaringer og de objektive fund, særligt de DNA-spor, der er fundet på lægtehammeren og den rygsæk, der blev fundet i den ene bil, sagde Hanne Weirup Malten og forklarede, hvorfor der også var dømt for forsøg på manddrab.

- Når man slår flere gange med en lægtehammer, særligt i hoved og halsregion, er der overvejende sandsynlighed for, at man kan dø af det.

Anklager Margit Wegge gik i sin procedure i sidste uge efter at få den 28-årige mand dømt for manddrab og fire forsøg på manddrab.

- Når man slår sin ene kollega fem-seks gange i hovedet, så han dør, og hvis man slår sin anden kollega så mange gange med en lægtehammer, at øjet falder ud, er det manddrab og forsøg på manddrab, argumenterede Margit Wegge, der med afsæt i DNA-spor ikke var i tvivl om, at den 28-årige stod bag overfaldene.

Forsvarer Poul Ege Poulsen argumenterede for at få sin klient frikendt, og han lagde vægt på tidsforløbet mellem voldshandlingerne i Fredensborg.

Under retsmøderne kom det frem, at der kun ar 11 minutter fra voldshandlingerne i lejligheden i Fredensborg til voldshandlingen på Mågevej, hvor håndværkerlærlingen er tiltalt for at slå en mand omkuld og tage hans bil.

Det er ikke fysisk muligt at stå bag begge overfald, mente Poul Ege Poulsen og mindede om, at der ikke er fundet blod fra ofrene på den tiltaltes tøj.

Nu er skyldsspørgsmålet afgjort, og anklager og forsvarer skal nu procedere i spørgsmålet om strafudmåling.

arrow Anklager: Han slog for at dræbe og flygtede for at slippe for straf
04. oktober 2017 kl. 08:21 Opdateret: kl. 08:21
arrow Amok-lærling skrev om pistol i sin dagbog
20. september 2017 kl. 11:50 Opdateret: kl. 11:50
LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
Frederiksborg@sn.dk