16. oktober 2021
Fra venstre Kaspar Hemmingsen, Tinne Borch Jacobsen, Gorm Tortzen, Arne Lund, Egon Erlandsen og Niels Hald, Henrik Lisberg er ikke med på billedet
Fra venstre Kaspar Hemmingsen, Tinne Borch Jacobsen, Gorm Tortzen, Arne Lund, Egon Erlandsen og Niels Hald, Henrik Lisberg er ikke med på billedet
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: 26 mødte op for at skabe folkeuniversitet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

26 mødte op for at skabe folkeuniversitet
Fredensborg - 25. september 2021 kl. 14:18

Et folkeuniversitet skal være med til at binde kommunens fire bysamfund og landdistriktet bedre sammen, og den tanke fik opbakning fra 26 fremmødte til et stiftende møde mandag på Humlebæk Bibliotek.

Niels Hald fra initiativgruppen bød de 26 fremmødte velkommen og fortalte om ideen bag de danske folkeuniversiteter. Det første folkeuniversitet oprettedes i 1898 på Københavns Universitet efter engelsk inspiration. I dag findes folkeuniversiteter over hele landet Ifølge folkeoplysningsloven har de til formål gennem folkelig universitetsundervisning at fungere som bindeled mellem videnskab, kultur og samfund og herigennem fremme demokratiforståelse og aktivt medborgerskab.

De første foredrag er tænkt i forbindelse med Fredensborg Slots 300 års jubilæum, og der fremkom adskillige forslag fra de fremmødte, som den kommende styrelse vil tage med i sine overvejelser.

Poul Erik Kandrup fra folkeuniversitetet i Helsingør gav et overblik over folkeuniversiteternes administrative struktur. Efter debat blev det besluttet at oprette et folkeuniversitet i Fredensborg Kommune. Et fremlagt forslag til vedtægter blev vedtaget med mindre ændringer.

Til styrelsen blev valgt Egon Erlandsen, Niels Hald, Kaspar Hemmingsen, Tinne Borch Jacobsen, Henrik Lisberg, Arne Lund og Gorm Tortzen

På første styrelsesmøde 21. september konstituerede styrelsen sig med Niels Hald som formand og Egon Erlandsen som næstformand og sekretær. Kasserer er Kaspar Hemmingsen.

Rejser du til udlandet i år?