25. maj 2019
En 23-årig mand er tiltalt for at dræbe sin ekskærestes nuværende kæreste. Foto: Lars Skov
En 23-årig mand er tiltalt for at dræbe sin ekskærestes nuværende kæreste. Foto: Lars Skov
Foto: Fotograf Lars Skov
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: 23-årig risikerer udvisning efter slåskamp og knivstik

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

23-årig risikerer udvisning efter slåskamp og knivstik
Fredensborg - 18. oktober 2018 kl. 15:34
Af Christoffer Schyth Kjær
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Det endte i slåskamp med kniv, et pulserende snitsår i overarmen og en masse blod i opgangen, da to mænd kom op at slås i en lejlighed i Islandshøjparken i Nivå den 12. juni i år.

En 23-årig mand blev efterfølgende sigtet og varetægtsfængslet i sagen, og onsdag startede retssagen, hvor han er tiltalt for at forsøge at slå sin ekskærestes nuværende kæreste ihjel. Den nuværende kæreste er en mand på 28 år, der også oprindeligt kommer fra Polen.

Anklager Bente Schack ønsker den 23-årige straffet for forsøg på manddrab og udvist af Danmark. Den tiltalte nægter sig skyldig.

Episoden startede om eftermiddagen den 12. juni, da den tiltalte havde drukket sig fuld i jägermeister med nogle kolleger i Kalundborg, hvorefter han fik lyst til at køre hen til sin ekskærestes lejlighed i Nivå for at se hende og deres fælles 3-årige søn.

- Jeg var påvirket og ville se en fodboldkamp med hende, men fodboldkampen var en undskyldning for at se hende. Jeg ville have hende tilbage, fortalte den tiltalte ved retten i Helsingør til tolken, der til dansk oversatte, hvad han sagde på polsk.

Da han kom frem til lejligheden viste det sig, at kvindens nye kæreste var alene hjemme med den tiltaltes søn, og det var den tiltalte ikke tilfreds med. De to mænd endte derfor i en slåskamp med knytnæver og håndgemæng, hvor de fik skubbet hinanden rundt i opgangen og lejlighedens entré, inden de endte i køkkenet, hvor en kniv blev samlet op.

Uenige om forløbet
De to mænd er dog ikke enige om, hvem der samlede kniven op først. Den tiltalte fortalte først, at det var den 28-årige forurettede, der samlede kniven op og forsøgte at bruge den som stikvåben. Fra den forurettede var forklaringen en anden. Han mente, at det var den tiltalte, der tog farlige midler i brug.

- Han tog kniven fra køkkenbordet, og jeg greb ikke ud efter en. Han havde den i venstre hånd, så jeg tog med det samme fat i hans håndled, så han ikke kunne bruge kniven, sagde den forurettede, der også gjorde brug af tolken.

Årsagen til den forurettedes dybe knivstik i overarmen kunne de to heller ikke blive enige om. Her fortalte den tiltalte, at han havde taget kniven fra den forurettede ude i køkkenet, og under den efterfølgende tumult, var den forurettede blev ramt af kniven. Den forurettede fortalte, at han havde afværget et stik mod brystet ved at dreje kroppen, så hans arm kom ind foran knivens bane.

- Det var en kamp om liv eller død, sagde den forurettede under sin vidneafhøring.

Retssagen fortsætter tirsdag den 23. oktober.

FREDERIKSBORG AMTS AVIS
NYHEDSBREV TILMELDING

SE EKSEMPEL

Læs mere om vores privatlivspolitik på https://sn.dk/cookies.

Du kan altid afmelde nyhedsbrevet ved at klikke på "Afmeld nyhedsbrev" i de modtagne nyhedsbreve.
Nyhedsbrevet udkommer hver dag kl. 7.00 undtagen søndage.

grafik køb billede