12. juli 2020
Hvis man som patient eller læge har brug for en patientjournal fra læge Lars Yttes konkursbo, skal man tage kontakt til boets kurator, Jens Gottlieb fra Advodan i Helsingør.
Hvis man som patient eller læge har brug for en patientjournal fra læge Lars Yttes konkursbo, skal man tage kontakt til boets kurator, Jens Gottlieb fra Advodan i Helsingør.
Foto: Thomas Arnbo
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: 2200 journaler strandet i konkursbo efter læge

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

2200 journaler strandet i konkursbo efter læge
Fredensborg - 19. november 2019 kl. 05:05
Af Steffen Slot
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

I næsten to måneder har op mod 2200 borgere i Humlebæk været uden adgang til deres egne lægejournaler, som ligger i læge Lars Yttes konkursbo. Sagen er helt speciel, fordi det er meget sjældent, at en læge går konkurs.

arrow Læs også: De første journaler er sendt ud af læges konkursbo

Mange af Lars Yttes tidligere patienter har fået nye læger i Espergærde, Humlebæk og Nivå, men der er endnu ikke overført en eneste patientjournal, selvom flere af de nye læger har bedt om det.

Advokat Jens Gottlieb, Advodan i Helsingør, oplyser, at han som kurator arbejder på højtryk for at finde en løsning. Imidlertid er der både tekniske, juridiske og økonomiske udfordringer.

- En lægeklinik som konkursbo adskiller sig fra en lægeklinik som dødsbo, fordi et dødsbo som udgangspunkt er solvent. Det betyder, at man i et dødsbo kan gå ind og ansætte en vikar og videreføre driften, indtil man finder ud af, om nogle kan overtage driften af lægeklinikken. Men det kan vi ikke gøre her, da det forudsætter en driftskapital, forklarer Jens Gottlieb og tilføjer, at han som kurator i et konkursbo ikke bare kan ansætte eksempelvis den tidligere lægesekretær til at overføre de dybt personfølsomme patientjournaler.

- Vi tager denne her sag meget alvorligt, også ønsket om at få patientjournaler fra konkursboet. Men det er også en meget usædvanlig sag, der sker meget sjældent, og hvor jeg som kurator på den ene side skal følge konkurslovens regler og på den anden side skal navigere i de komplekse forhold, der omgiver lægejournaler og følsomme patientoplysninger, uddyber Jens Gottlieb.

Patientjournalerne har stor betydning for de borgere, der har kroniske sygdomme eller er i et længerevarende sygdomsforløb, og derfor er konkursboet også forpligtet af loven til at overføre patientjournalerne.

Imidlertid er der ikke sat nogen tidsgrænse på, hvor lang tid det må tage. Jens Gottlieb forventer, at de første patientjournaler sendes ud af konkursboet i denne uge eller næste uge.

Læs mere om sagen i den tilknyttede sn.dk+ artikel.

arrow Derfor bliver patientjournaler hårdt ramt af en læge-konkurs
19. november 2019 kl. 06:08 Opdateret: kl. 21:59
Sommerpakken giver 50% rabat på entré til mange oplevelser som f.eks. museer. Benytter du dig af de gode tilbud ?