23. november 2020
Ifølge domborgen har den 22-årige nogle gode personlige forhold, som også talte i formidlende retning, da straffen skulle udmåles. Foto: Allan Nørregaard
Ifølge domborgen har den 22-årige nogle gode personlige forhold, som også talte i formidlende retning, da straffen skulle udmåles. Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: 22-årig dømt for sex med mindreårig

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

22-årig dømt for sex med mindreårig
Opdateret 27. oktober 2020 kl. 07:05
Fredensborg - 26. oktober 2020 kl. 04:59
Af Trine Lønbro

En 22-årig mand er blevet idømt tre måneders betinget fængsel for at have haft samleje med et barn under 15 år i Fredensborg Kommune. Det skete ved Retten i Helsingør tidligere på efteråret. Ifølge dombogen havde den 22-årige tilbage i efteråret 2016 været sammen med en dengang 13-årig pige adskillige gange. Selv forklarede han, at de havde et forhold, hvilket pigen også bekræftede i retten. Han erkendte sig delvist skyldig, idet han kunne erkende, at han havde været sammen med den 13-årige pige mellem 10 og 15 gange, og at han på det tidspunkt var bevidst om hendes unge alder.

arrow Læs også: 60 bøtter livsfarligt slankemiddel solgt fra lejlighed

Hvad han dog ikke kunne erkende sig skyldig i, var det erstatningskrav, som pigen fremsatte på 18.876,40 kroner. Den 22-årige mente ikke, at han havde erstatningspligten, ligesom han også forkastede beløbets størrelse.

Ifølge dombogen nedlagde anklagemyndigheden påstand om fængselsstraf, men på grund af en række omstændigheder blev straffen gjort betinget. Retten lagde blandt andet vægt på, at den 22-årige ikke før var straffet, og at både han og pigen var enige om, at de i efteråret 2016 havde haft en stærkt venskabeligt forhold, der udviklede sig til kæresteforhold. Desuden fandt retten det også væsentligt, at pigen havde forklaret, at hun dengang var meget moden af sin alder, ligesom den så det som en formildende omstændighed, at der er gået fire år siden, at den strafbare handling blev begået.

Som en del af straffen må den 22-årige ikke begå noget kriminelt i en prøveperiode på ét år. Han skal betale sagens omkostninger, og så skal han betale 5.000 kroner i erstatning til pigen.

Køber du de fleste julegaver i forbindelse med Black Friday?