12. april 2021
Brianna Breen Galatius fra USA er en af de 19 nye statsborgere, som borgmesterThomas Lykke Pedersen og viceborgmester Ulla Hardy-Hansen ønskede tillykke ved ceremonien. Pressefoto.
Brianna Breen Galatius fra USA er en af de 19 nye statsborgere, som borgmesterThomas Lykke Pedersen og viceborgmester Ulla Hardy-Hansen ønskede tillykke ved ceremonien. Pressefoto.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: 19 nye statsborgere fik en coronahilsen i stedet for håndtryk

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

19 nye statsborgere fik en coronahilsen i stedet for håndtryk

Onsdag bød borgmester Thomas Lykke Pedersen 19 personer velkommen som nye danske statsborgere på rådhuset i Kokkedal

Fredensborg - 04. marts 2021 kl. 14:07
Af Peter Mailand

Borgmester Selvom det er en del af ceremonien, så blev der ikke givet håndtryk, da Borgmester Thomas Lykke Pedersen og viceborgmester Ulla Hardy-Hansen onsdag bød 19 personer velkommen som danske statsborgere i Fredensborg Kommune.

For risikoen for coronasmitte satte sit præg på statsborgerceremonien, der normalt plejer at blive afholdt som et festligt fællesarrangemet i rådhuskælderen. I stedet var arrangementet flyttet til byrådssalen. Her kom de 19 nye statsborgere ind én efter én og satte deres underskrift og fik overrakt en gave fra kommunen med blandt andet Trap Danmarks bog om Fredensborg Kommune, et Dannebrogsflag og lidt godt til ganen.

Corona-hilsen i stedet for håndtryk

Men altså ingen håndtryk, fortæller borgmester Thomas Lykke Pedersen (S).

"Nej, det var sat ud af kraft. Vi havde undersøgt om vi mtte tage handsker på, men det måtte vi ikke, så det blev en corona-hilsen med albuen. Og der måtte kun være én ad gangen og der skulle være syv minutter mellem hver," siger han og tilføjer:

"Da vi afholdt ceremonien i efteråret skulle vi give håndtryk, for reglerne blev først ændret i Folketinget ugen efter," siger borgmesteren.

De 19 nye statsborgere kommer fra USA, Rumænien, Moldova, Thailand, Irak, Indien, Storbritannien, Kroatien, Uzbekistan, Nederlandene, Rusland, Ungarn, Ukraine, Polen, Sri Lanka og Pakistan.

Lars Løkke starter nyt parti i midten af dansk politik. Kunne du finde på at stemme på hans parti ved næste folketingsvalg?