16. juni 2019
I oktober måned var forvaltningen på inspektion på stedet og fandt ejendommen i en pæn stand, men på det tidspunkt med 24 biler parkeret på forpladsen, herunder flere i rabatten, og det er en overtrædelse af vilkårene i landzonetilladelsen. Her efter nytår står der langt færre. Foto: Allan Nørregaard
I oktober måned var forvaltningen på inspektion på stedet og fandt ejendommen i en pæn stand, men på det tidspunkt med 24 biler parkeret på forpladsen, herunder flere i rabatten, og det er en overtrædelse af vilkårene i landzonetilladelsen. Her efter nytår står der langt færre. Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: 12 brugte biler ender i byrådssalen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

12 brugte biler ender i byrådssalen
Fredensborg - 16. januar 2019 kl. 17:01
Af Steffen Slot
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Autohuset på Fredensborg Kongevej har for mange udstillingsbiler stående ud til vejen. Væk med dem alle, sagde et flertal i Plan-, Miljø- og Klimaudvalget, men Ergin Øzer (S) har bedt om at få sagen til diskussion i byrådssalen.

arrow Læs også: Sådan endte omdiskuteret sag om 10-12 biler

De fleste pendlere på Fredensborg Kongevej har nok bemærket det. Autohuset Fredensborg, Kongevejen 86, har en flot forretning, der på to år ser ud til at blive mere og mere succesfuld.

Der står mange fine brugte biler til salg langs vejen, men problemet er, at der ikke er tilladelse til at drive mere end et autoværksted på adressen med højst en 8-10 biler på pladsen mellem værksted og den trafikerede vej. I praksis står der ofte dobbelt så mange.

Sagen har været diskuteret i Plan-, Miljø- og Klimaudvalget, hvor forvaltningen indstillede en fleksibel løsning, hvor autoværkstedet får et år til at finde en løsning ved at leje et areal længere oppe ad Kongevejen. Et flertal i udvalget stemte dog for at afvise en ny landzonetilladelse, og det fik Ergin Øzer til at begære sagen i byrådet, hvor der måske kan findes et andet flertal.

- Forvaltningen ser ikke noget problem i at forlænge landzonetilladelsen med et år, og det undrer mig, at der ikke var flertal for den løsning. På den måde får virksomheden tid til at løse problemet ved at leje sig ind på et nærliggende areal. Selvfølgelig skal Autohuset overholde reglerne, men jeg synes godt, at vi kan give dem lidt tid til at få løst problemerne - og så er det klart, at hvis de ikke forbedrer forholdene, må vi gribe ind, siger Ergin Øzer, der samtidig påpeger, at der ikke er kommet kritiske høringssvar i høringsperioden.

- Vi siger hele tiden, at vi er en erhvervsvenlig kommune, men det hænger ikke sammen med, at vi gør en sag ud af det her, når forvaltningen ikke ser et problem i en et-årig tilladelse, tilføjer han.

Venstre, SF og Ergin Øzer stemte for at give en et-årig forlængelse af landzonetilladelsen med den præcisering, at der ikke i selve græsrabatten må placeres biler til salg. Radikale Venstre, Konservative, DF, Bo Hilsted (S) og Carsten Nielsen (S) stemte imod.

Helt tilbage i 1990 gav Frederiksborg Amt tilladelse til virksomheden Shell Service/Søegaard Motor på ejendommen. Forudsætningen var, at der ikke måtte finde udendørs oplag sted. I en periode benyttede Fredensborg Skov og Have adressen, men virksomheden flyttede i 2015, og det gav i 2016 plads til Autohuset Fredensborg. Ad to omgange har Autohuset fået en tidsbegrænset landzonetilladelse til at have 4-5 biler holdende i forbindelse med reparation og yderligere 4-5 biler stående ud mod Kongevejen med henblik på salg.

Sagen skal diskuteres på byrådsmødet mandag den 28. januar klokken 18.00 på rådhuset, Egevangen 3B, Kokkedal.

Opdatering: Artiklen er rettet, idet journalisten i første version skrev, at det var Frederiksborg Amts Avis, der gav tilladelse til værksted på adressen tilbage i 1990. Det var naturligvis Frederiksborg Amt.

arrow Volvoer må godt stå langs trafikeret vej
20. januar 2019 kl. 08:01 Opdateret: kl. 14:31

FREDERIKSBORG AMTS AVIS
NYHEDSBREV TILMELDING

SE EKSEMPEL

Læs mere om vores privatlivspolitik på https://sn.dk/cookies.

Du kan altid afmelde nyhedsbrevet ved at klikke på "Afmeld nyhedsbrev" i de modtagne nyhedsbreve.
Nyhedsbrevet udkommer hver dag kl. 7.00 undtagen søndage.

grafik køb billede