8. april 2020
Der er plads til 30 deltagere på det første hold. Tirsdag den 10. marts klokken 19.00 er der informationsmøde.
Der er plads til 30 deltagere på det første hold. Tirsdag den 10. marts klokken 19.00 er der informationsmøde.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: 10 uger skal give piger troen på sig selv

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

10 uger skal give piger troen på sig selv
Fredensborg - 24. februar 2020 kl. 12:33
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Er jeg pæn nok? Er jeg dygtig nok? Hvem er jeg? Har jeg det rette tøj på? Spørgsmålene har givet teenagepiger bekymringer gennem generationer, men aldrig før har der været så mange platforme for pigerne at blive bedømt på. Et fællesskab for piger i 7.-9. klasse, bliver nu tilbudt gratis til piger i Fredensborg kommune. Forløbet EmpowR skal give pigerne troen på sig selv og hinanden over 10 uger.

- Antallet af unge piger, der kæmper med lavt selvværd, er stigende. Sociale medier og en verden af muligheder gør det sværere for pigerne at navigere i, hvem de er, og om det nu også er godt nok. Derfor har vi startet EmpowR, så pigerne i trygge rammer sammen kan opbygge selvværd, forklarer Anna Bjerre, direktør for GirlTalk, der er rigtig glade for, at GirlTalk og UngFredensborg har indgået et 3-årigt samarbejde.

I fællesskab udbyder de EmpowR-forløb samt foredrag for både piger i udskolingen og forældre, fortæller de i en pressemeddelelse.

- Vi, i UngFredensborg, vil gerne skabe meningfulde fællesskaber for unge, da vi ved, det gør en positiv forskel i deres ungdomsliv. Vi glæder os til samarbejdet her og synes det er meget spændende med både forældreforedrag og frivillige gruppeledere, men frem for alt er det et særdeles meningsfyldt projekt for pigerne, uddyber Julie Falholt, Souschef i UngFredensborg.

UngFredensborg og GirlTalk kickstarter samarbejdet med at invitere alle forældre til teenagepiger til foredraget »Pigeliv anno 2020 - hvordan er det at være ung pige og hvordan er det at være forælder til unge piger i dag?«. Foredraget foregår tirsdag den 10. marts fra klokken 19.00 - 20.00 på Møllevej 9S i Nivå. v. GirlTalks psykolog, Maja Fjord Lindqvist. Der er plads til 30 og tilmelding er derfor påkrævet til Julie Falholt i UngFredensborg eller på Facebook eventet under UngFredensborg.

I første omgang starter EmpowR op i Kokkedal og tilbydes gratis til piger på 7., 8. og 9. klassetrin, med bopæl i Fredensborg kommune med opstart af første gruppe til april. EmpowR strækker sig over ti uger, med ugentlige møder, hvor man gennem øvelser, hygge og sjov får talt om store og små emner. Møderne bliver ledet af frivillige fra GirlTalk.

Erfaringerne fra de tidligere forløb er, at pigerne afslutter EmpowR med værktøjer til at håndtere udfordringer i deres liv og større tro på sig selv og styrket selvværd. Girl Talk-organisationen hjælper årligt omkring 7000 piger mellem 12 og 24 år. Hovedsageligt gennem en gratis chat-rådgivning, og har de seneste år etableret lokale samarbejder omkring EmpowR.