19. oktober 2018
En række opgaver i Nordsjællands Park og Vej kan med fordel udliciteres, så man kan spare penge, vurderer Thomas von Jessen (K). I Fredensborg Forsyning sker den modsatte udvikling - for at spare penge. Foto: Allan Nørregaard
En række opgaver i Nordsjællands Park og Vej kan med fordel udliciteres, så man kan spare penge, vurderer Thomas von Jessen (K). I Fredensborg Forsyning sker den modsatte udvikling - for at spare penge. Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Forsyning vil selv ansætte skraldemænd

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Forsyning vil selv ansætte skraldemænd
Opdateret 08. november 2017 kl. 21:55
Fredensborg KV17 - 08. november 2017 kl. 04:20
Af Steffen Slot
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Normalt lyder mantraet, at udlicitering altid er godt, men i Fredensborg Forsyning har de regnet på udgifterne ved at sende affaldsindsamlingen i udbud.

arrow Læs også: K vil lade private firmaer overtage græsslåning

Resultatet lyder, at der kan spares millioner af kroner ved at droppe et kommende udbud og i stedet selv stå for at ansætte personale og købe lastbiler.

- Vi sidder med i en gruppe, hvor der også deltager andre forsyningsselskaber fra eksempelvis Halsnæs og Helsingør, og det gør vi for at lære af hinandens erfaringer. I Halsnæs og Hillerød har de sparet penge på selv at stå for affaldsindsamlingen, og vi vurderer, at vi kan spare 15 procent, svarende til 2,4 millioner kroner årligt, forklarer Thomas Lykke Pedersen (S), der som borgmester sidder som formand for bestyrelsen i Fredensborg Forsyning.

I et notat beskriver Fredensborg Forsyning en lang række fordele ved selv at styre affaldsindsamlingen, herunder en bedre kundehåndtering, fordi man har den direkte kontakt til renovationsmedarbejderne og ikke skal gå via en virksomhed, der har vundet udbudsopgaven.

Beslutningen vækker dog kritik. I et brev til kommunen har Agenda 21-foreningen stillet en række kritiske spørgsmål. Finn Langgaard vurderer blandt andet, at der er afsat for få penge til brændstof, forsikringer og de løbende driftsomkostninger til at rengøre og parkere seks nye renovationsbiler. Bestyrelsen for Fredensborg Forsyning har ikke været kritisk nok, mener Finn Langgaard fra Agenda 21-foreningen, og han har Bent Sonne som medunderskriver.

Borgmesteren mener dog, at kritikken er forfejlet.

- Jeg er sikker på, at vi får en besparelse, og vi får samtidig en mere fleksibel anvendelse af medarbejderne, fordi Fredensborg Forsyning kan uddanne dem i de kompetencer, der kan bruges i virksomheden, siger Thomas Lykke Pedersen og understreger, at spørgsmålet er blevet grundigt behandlet i bestyrelsen, hvor der sidder både byrådsmedlemmer og brugerrepræsentanter.

Indtil midten af næste år er det RenoNorden, hvis norske moderselskab i øvrigt gik konkurs denne sommer. Firmaet M. Larsen indsamler glas, storskrald og haveaffald.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
Frederiksborg@sn.dk