20. september 2021
I over halvdelen af landets kommuner er der solgt flere boliger i 2021 sammenlignet med de fem foregående år.
I over halvdelen af landets kommuner er der solgt flere boliger i 2021 sammenlignet med de fem foregående år.
Foto: ronstik/ronstik - stock.adobe.com
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Tjek kortet: Her er der handlet flest huse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Tjek kortet: Her er der handlet flest huse
Opdateret 14. september 2021 kl. 13:39
Forbrug - 14. september 2021 kl. 13:13
Af Søren Arildsen

Kalundborg, Furesø, Faxe, Stevns, Odsherred og Holbæk. I disse kommuner har handlen med boliger haft mest fremgang i 2021 til og med august sammenlignet med boligsalget de fem foregående år. Yderligere 45 af landets i alt 98 kommuner kan fremvise fremgang i salget af boliger. Det viser tal fra boligsiden.dk

Det er især i kommuner, hvor kvadratmeterprisen er lav sammenlignet med den gennemsnitlige pris på landsplan på 17.014 kroner per kvadratmeter, at der har været mest gang i boligsalget.

Her er Kalundborg kommune med i toppen. Med en kvadratmeterpris på 9266 kroner er den nordvestsjællandske kommune billigst på Sjælland med Vordingborg lige efter. Her betaler man knap 400 kroner mere per kvadratmeter.

Der er dog langt ned til kommuner som Lolland, Langeland og Tønder, hvor der blot skal betales omkring 5-6000 kroner i gennemsnit per kvadratmeter bolig.

"Mange huskøbere har fået øjnene op for livet uden for hovedstaden.” Det siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør hos Boligsiden.

”Når vi derudover sammenligner handelsaktiviteten med prisniveauet for huse i hver enkelt kommune, kan vi se, at de kommuner, hvor dette års salg har toppet gennemsnittet, i mange tilfælde også er kommuner, hvor kvadratmeterpriserne ligger lavere end landsgennemsnittet,” understreger Birgit Daetz.

arrow Læs også: Efter amok-salgsår: Her vil vi helst købe sommerhus
Salgsfremgang i dyr kommune

Det er dog ikke altid blot den lave kvadratmeterpris, som trækker boligkøberne til. I Furesø i Nordsjælland har man oplevet en salgsfremgang på 26 procent. Og det på trods af, at kvadratmeterprisen ligger godt 20.000 kroner over landsgennemsnittet. Med til historien hører dog, at Furesø er i stor boligmæssig vækst - blandt andet med udbygningen af den tidligere Flyvestation Værløse, hvor der opføres mange hundrede boliger. Desuden ligger kvadratmeterprisen på en bolig i Furesø noget under, hvad der skal betales, hvis man køber bolig i nabokommuner som Rudersdal og Lyngby-Taarbæk.

Fredensborg, Hillerød og Gribskov har også oplevet salgsfremgang på boligområdet trods høje priser, mens de øvrige nordsjællandske kommuner er gået tilbage. Inklusiv Halsnæs, der blot har en gennemsnitlig kvadratmeterpris på 16.814 kroner.

Fakta

Boligsidens beregning er lavet ved at se på det samlede antal solgte villaer og rækkehuse for hvert år i perioden 2015 til 2019. Herefter er der beregnet et årligt gennemsnit, som er sammenlignet med det samlede antal solgte huse til og med august måned 2021.

Kilde: www.boligsiden.dk

Grafik: boligsiden.dk
Synes du, at kommunen er der for dig?