25. februar 2020
Det koster, hvis du vil have et direkte kig til vandet fra din bolig.
Det koster, hvis du vil have et direkte kig til vandet fra din bolig.
Foto: Colourbox.dk
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Så meget ekstra skal du betale for et hus med havudsigt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Så meget ekstra skal du betale for et hus med havudsigt
Opdateret 03. november 2019 kl. 10:38
Forbrug - 03. november 2019 kl. 10:03
Af Søren Arildsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Drømmer du om at købe et hus med havudsigt. Så skal du regne med i gennemsnit at betale 1200 kroner mere pr. kvadratmeter i forhold til et hus, som ikke har kig til bølgen blå. Det skriver den danske boligside, Boliga.dk

Ifølge boligsiden betyder det, at vi er villige til at betale godt 132.000 kroner mere for et gennemsnitligt hus på 110 kvadratmeter i forhold til et hus uden havudsigt.

- Vi bor i parcelhuse og i byerne, hvor vandet er det tætteste, vi kan komme på følelsen af frie vidder. Derfor er de pletter, hvor man kan se vandet meget attraktive - særligt i de større byer, hvis man har råd til det, siger Mira Lie Nielsen, der er boligøkonom og chefanalytiker hos Nykredit til Boliga.dk.

Det er da også i landets store byer, hvor der skal betales landets højeste beløb oveni for at få havudsigten med.

I København og Aarhus Kommune har køberne således betalt 5.200 kroner og 5.000 kroner mere for hver eneste kvadratmeter i deres nye hus med havudsigt, end køberne, der har valgt udsigten fra.

Ser man også her på et gennemsnitligt hus på 110 kvadratmeter, betyder det, at køberne har betalt over en halv million kroner mere for et hus med havudsigt.

Historisk dyre beliggenheder

500.000 kroner er nok for de fleste købere en prisforskel, der kan mærkes, men for køberskaren i de store byer, er det ikke nødvendigvis beløbets størrelse, der har betydning:

- Det er steder i landet, hvor der bor folk, der har råd til at betale meget ekstra, og så er det også historisk set langs kysterne både ved København og Aarhus, at der bliver bygget nogle virkelig pompøse boliger, som primært henvender sig til en særlig type køber, siger Mira Lie Nielsen til Boliga.dk.

Det er da også muligt, at købe et hus med udsigt til fjord eller hav uden at skulle finde den helt store pengepung frem, hvis du søger lidt væk fra de større byer.

For eksempel i Guldborgsund, Ærø, Hvidovre og Halsnæs Kommune, hvor husene med havudsigt i gennemsnit bliver handlet til en prisforskel på mindre end 200 kroner pr. kvadratmeter i forhold til huse uden udsigt, skriver Boliga.dk