24. marts 2019
foto til advertorial Hvorfor holder vi Black Friday?
foto til advertorial Hvorfor holder vi Black Friday?
Foto: Pressmaster /Shutterstock
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Så mange køber julegaver på Black Friday

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Så mange køber julegaver på Black Friday
Forbrug - 19. november 2018 kl. 09:50
Af Camilla Fræhr
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Der er ingen tvivl om, hvad sjællænderne går på jagt efter Black Friday. Det er nemlig julegaverne, som mange går efter at få i hus denne dag. Næsten fem ud af 10 sjællændere planlægger at bruge Black Friday udsalget til at købe julegaver billigt.

Det viser en aktuel spørgeskemaundersøgelse, som PriceRunner har fået lavet, hvor 1600 danskere har svaret på en lang række spørgsmål om Black Friday.

Det skriver PriceRunner i en pressemeddelelse.

Undersøgelsen viser også, at elektronikprodukter er vippet af pinden som de mest eftertragtede produkter, som danskerne vil gå på tilbudsjagt efter på Black Friday den 23. november.

- Nu er det tøj med store rabatter, vi vil købe Black Friday, og dermed kunne noget tyde på, at der kommer en del bløde pakker under juletræet, siger Martin Andersen, der er PriceRunners Black Friday ekspert og direktør.

Hvad bliver der købt?

Men det kommer dog an på, hvem der er ude og sikre gaverne, for der er nemlig forskel på, hvad mænd og kvinder går efter. Kvinder vil købe tøj, sko, køkkenudstyr, legetøj og smykker. Mændene vil især gå på udsalg efter elektronik, TV, tøj, mobiltelefoner og højttalere.

Black Friday er den ene dag om året, hvor alle butikker såvel online som fysiske sætter en lang række produkter markant ned i pris i 24 timer.

I 2017 var Black Friday den største handelsdag nogensinde i Danmark med en omsætning på mere end 2,1 milliarder kroner. I år forventes omsætningen at stige med 20 procent og dermed sætte ny rekord.

- Black Friday kickstarter julehandlen og flytter en stor del af julehandelen væk fra de traditionelle dage i december. Når næsten halvdelen i vores undersøgelse giver udtryk for at de vil købe julegaver Black Friday, så bekræfter det, hvad vi så sidste år. Vi vil gerne sikre os julegaver med stor rabat. Men det er vigtigt at huske at sammenligne prisen først og ikke stirre sig blind på, hvor stor en rabat butikken siger de giver, siger Martin Andersen.

Her er top 10 listen over favorit produkter på Black Friday
TøjElektronik


Sko


Mobiltelefoner


TV


Køkkenudstyr


Husholdningsapparater


Legetøj


Hus og have


Apple produkter


Kilde: PriceRunner