16. oktober 2019
Forbruget af kød falder.
Forbruget af kød falder.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Opgør om klimaet: Unge ændrer livsstil og kræver handling

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Opgør om klimaet: Unge ændrer livsstil og kræver handling
Forbrug - 15. april 2019 kl. 15:43
Af Jyllands-Posten
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Aldrig har danskerne fløjet så meget eller kørt så meget i bil. Det viser tal fra 2018 og 2019. Så danskerne gør fortsat på langt de fleste områder det modsatte af, hvad der ifølge eksperterne vil være bedst for klimaet.
Kun når det handler om forbruget af kød, er der tegn på et skifte. Ifølge helt nye tal fra Coop, der bl.a. driver Brugsen, Kvickly og Fakta, er salget af fersk kød faldet 5 pct. siden 2015. Det er første gang i nyere tid, at salget af kød falder, og ifølge Coops analysechef Lars Aarup er hovedforklaringen, at især mange yngre vælger alternativer til kød. Det skriver Jyllands-Posten.

Også Forbrugerrådet Tænk og flere eksperter peger på, at især de yngre er ved at ændre livsstil. Mens man hos Danmarks Rejsebureau Forening forklarer, at især de ældre rejser som aldrig før.

Kløften mellem de unges og de ældres holdning til klimaet er så markant, at formanden for den grønne tænketank Concito, tidligere klimakommissær Connie Hedegaard, mener, at det kan føre til en polarisering som i 1970erne.
"Nogle af de unge er så optagede af klimasagen og så utålmodige, at her ligger kimen til en ny polarisering," siger hun.