26. marts 2019
Den nye tilstandsrapport vil forringe forbrugernes muligheder for at få forsikringsselskaberne til at dække de skjulte skader, der ikke fremgår af tilstandsrapporten, lyder kritikken
Den nye tilstandsrapport vil forringe forbrugernes muligheder for at få forsikringsselskaberne til at dække de skjulte skader, der ikke fremgår af tilstandsrapporten, lyder kritikken
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Nye tilstandsrapporter vil dække færre skader

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nye tilstandsrapporter vil dække færre skader
Forbrug - 27. oktober 2018 kl. 13:32
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Det skal være slut med teknisk komplicerede tilstandsrapporter, der er umulige at gennemskue og forstå for helt almindelige forbrugere. Efter årelange diskussioner og masser af kritik er regeringen tæt på at lancere en ny og mere brugervenlig tilstandsrapport, der med en pædagogisk farveskala kan vurdere din nye boligs sundhedstilstand og afdække eventuelle skader i murværk, fundamenter og tagkonstruktioner. Men få måneder før den ventede lancering 1. februar 2019 står fagfolk i kø for at dumpe de nye rapporter, skriver Politiken.

I iveren efter at forenkle har myndighederne ændret eller omformuleret de gældende definitioner af byggeskader. Og det vil uvægerligt ændre retspraksis, udløse bunker af klagesager og forringe forbrugernes muligheder for at få forsikringsselskaberne til at dække de skjulte skader, der ikke fremgår af tilstandsrapporten, lyder kritikken ifølge Politiken.

"Ironisk nok fører den nye karakterskala til en ringere forbrugerbeskyttelse. Færre skader vil simpelthen være dækket fremover via ejerskifteforsikringen. Det kan blive en grim overraskelse for boligejerne", siger Bjørn Christiansen, direktør i Bfbe, brancheforening for de større bygningssagkyndige og energikonsulenter, til Politiken.

Meldingen er den samme fra landets boligadvokater, der kalder de nye tilstandsrapporter en "ommer":
"Når man ændrer et system så gennemgribende og uden dybere undersøgelser af konsekvenserne, så vil det uundgåeligt udløse en masse sammenstød i klagesystemet. For dermed underminerer man jo den retspraksis og de klare afgørelser, der har formet sig gennem mange år. Det her kan ikke undgå at få konsekvenser for forbrugerne", siger boligadvokaternes næstformand, Peter Boe Christensen til Politiken.