14. december 2017
Husk at holde øje med børnene, når de færdes i vand.
Husk at holde øje med børnene, når de færdes i vand.
Foto: Rådet for Større Badesikkerhed
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Forebyg drukneulykker blandt børn: Husk baderådene

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Forebyg drukneulykker blandt børn: Husk baderådene
Forbrug - 09. juli 2017 kl. 11:34
Af Søren Arildsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

I år er flere børn på tragisk vis omkommet som følge af en drukneulykke. Det er flere end de foregående to år, hvor ingen børn mistede livet pga. drukning, viser tal fra Rådet for Større Badesikkerhed.

Derfor gør organisationen også opmærksom på, at forældre skal huske af følge baderådene, hvad enten man er ved stranden eller i et svømmebassin.

”Vi har i løbet af sidste år set flere tilfælde, hvor det næsten er endt galt, og i år har vi desværre set flere dødsulykker med børn. Det er meget ulykkeligt, og hver eneste af disse ulykker er én for meget. Ved prioriteringen af de otte baderåd kan vi forhåbentlig forebygge lignende situationer i fremtiden.” udtaler Sven Hedegaard, formand for Rådet for Større Badesikkerhed

I 2016 blev der registreret fire drukneulykker blandt børn i Danmark, hvor situationen var livstruende, men hvor alle overlevede[1]. Ifølge opgørelser fra Rådet for Større Badesikkerhed er tre børn i alderen 0-12 år omkommet i Danmark pga. drukning i perioden 2013-2016. Men i 2017 er der allerede registreret to drukneulykker med døden til følge.

Husk øjnene på børnene
Dødsulykkerne i år får Børneulykkesfonden og Rådet for Større Badesikkerhed til at huske forældre og børn på de otte baderåd. Børneulykkesfonden påpeger også vigtigheden af, at forældre holder ekstra godt øje med deres børn, når de færdes i vand:

”Det kan ikke understreges nok, hvor vigtigt det er, at forældre aldrig lader børnene ude af syne, når de bader. Også selvom de opholder sig tæt på. Når børn drukner, sker det på et øjeblik, og det sker ofte meget stille. Børn leger typisk meget højlydt, når de pjasker rundt i vandet, og derfor lægger man ikke altid mærke til, når noget er galt. Stilhed kan derfor være typisk indikator for, at tingene ikke er, som de skal være,” udtaler Henriette Madsen, Generalsekretær i Børneulykkesfonden.

arrow Læs også: Støjende havearbejde: Sådan afværger du nabokrigen
De otte baderåd:

1. Lær at svømme og springe rigtigt.
2. Bad aldrig alene.
3. Bad kun, hvor det er tilladt.
4. Gå kun ud til navlen.
5. Spring kun på hovedet, hvor vandet er dybt nok.
6. Svøm langs kysten.
7. Bad aldrig med alkohol og euforiserende stoffer i blodet.
8. Gå op, når du begynder at fryse.

arrow Sådan er din el-regning skruet sammen
16. august 2017 kl. 14:26 Opdateret: kl. 12:03
arrow Det er højsæson for cykeltyverier
14. august 2017 kl. 10:13 Opdateret: kl. 10:13
arrow Her kan du bade nøgen
13. august 2017 kl. 10:17 Opdateret: kl. 13:30