23. marts 2019
En sæl behøver ikke være syg, bare fordi den ligger i vandkanten og hviler sig.
gallery icon

Se billedserie

En sæl behøver ikke være syg, bare fordi den ligger i vandkanten og hviler sig.
Foto: Dyrenes Beskyttelse
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Bestormes med henvendelser om sæler i nød

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Bestormes med henvendelser om sæler i nød
Forbrug - 12. oktober 2018 kl. 11:36
Af Søren Arildsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Dyrenes Beskyttelses vagtcentral bestormes i efterårsferien med henvendelser om sæler i nød. Men i de fleste tilfælde har sælerne det godt, og har slet ikke brug for at blive hjulpet. Det fortæller Camilla Jensen, der er chef på vagtcentral 1812 under Dyrenes beskyttelse. I sidste efterårsferie modtog Dyrenes Beskyttelse 100 henvendelser i efterårsferien om sæler.

”Vi kan helt tydeligt mærke på telefonerne, når folk får ferie. Så har folk tid til at gå en tur på stranden, hvor der lige nu er god sandsynlighed for at spotte sæler. De ligger midt i det hele, og det er et underligt syn for mange mennesker, som tror, at sælen må være i nød, siden den er endt dér. Det er dog altid vigtigt at holde afstand til sæler, da de er vilde dyr, der vil finde det truende, hvis et menneske nærmer sig,” siger Camilla Jensen, der er leder af Dyrenes Beskyttelses Vagtcentral 1812.

Men ofte er sælerne slet ikke i nød, forklarer hun:
”Sæler har også brug for hvile. Så kommer de op og lægger sig på stranden, på havnen eller på nogle sten for at hvile sig. Sæler kan ikke opholde sig i havet hele tiden,” siger Camilla Jensen.

Hvornår er en sæl i nød?

De fleste af opkaldene til Dyrenes Beskyttelses Vagtcentral 1812 kommer fra borgere, som melder om sæler, der ligger alene på stranden eller sæler, der ser syge ud.

”Vi minder altid folk om som det første, når de ringer, at det er helt normalt for sæler, at hvile sig på stranden. Det er ikke ensbetydende med, at der ikke kan være noget galt, men vi oplever, at i langt de fleste sager, så har sælen det fint. Hvis der er noget galt, så vil sælen have synlige sår eller være meget tynd, hvis den er syg,” siger Camilla Jensen.

Har sælen tydelige skader eller tegn på sygdom, så er det vigtigt at ringe til Dyrenes Beskyttelses Vagtcentral på 1812, der ud fra sælens tilstand kan vejlede om, hvorvidt den er i nød.

Hvis det er tilfældet, så kontakter vagtcentralen Naturstyrelsens vildtkonsulenter, da de er de eneste, der har tilladelse til at håndtere maritime dyr.

Kilde: Dyrenes Beskyttelse