18. december 2018
Der har gang i boligsalget, og det har fået priserne til at eksplodere i Faxe Kommune det seneste år.
Der har gang i boligsalget, og det har fået priserne til at eksplodere i Faxe Kommune det seneste år.
Foto: PR-foto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Vild stigning i boligpriserne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Vild stigning i boligpriserne
Faxe - 08. marts 2018 kl. 15:45
Af Nikolaj Rasch Skou
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Det er forholdsvist billigt at købe en ejerbolig i Faxe Kommune, og det har medvirket til at gøre boligerne så attraktive, at den gennemsnitlige kvadratmeterpris i Faxe Kommune er steget fra 8.519 kroner i februar 2017 til 10.581 kroner i februar 2018.

Det viser en beregning, som relationschef i Nykredit, Thomas Hovgaard, har lavet for Sjællandske Medier.

- Et parcelhus på 140 kvadratmeter er i Faxe Kommune steget med 288.680 kroner det seneste år, svarende til 790 kroner om dagen, uddyber Thomas Hovgaard.

Og det er faktisk imponerende, når man ser ud over hele det danske boligmarked, hvor en boligejer i Østsjælland i 2017 tjente 436 kroner om dagen, i Hovedstaden var det 423 kroner, i Nordsjælland 338 kroner, i Nordjylland 247 kroner, i Syd- og Vestsjælland 264 kroner, i Østjylland 156 kroner, i Sydjylland 121 kroner og på Bornholm 57 kroner, mens boligejerne i Vestjylland tabte 39 kroner dagligt, og på Fyn strøg nedgangen i boligpriserne helt op i 130 kroner dagligt.

- De nye tal kommer fra Boligsiden, og deres landsdelstal er inddelt efter de gamle amtsgrænser, også her ligger Faxe Kommune meget højt, siger Thomas Hovgaard.

Således var Haslev en del af Vestsjællands Amt, mens Faxe var en del af Storstrøms Amt, hvor den samlede værdistigning altså begrænser sig til 264 kroner dagligt i løbet af 2017.

- Prisstigningen ligner nærmest en danmarksrekord i Faxe Kommune?

- Ja, det er tæt på. men kigger man på københavnske ejerlejligheder de sidste par år, får man armene lidt ned igen, svarer Thomas Hovgaard.

Hos topscorerområdet »Østsjælland«, er den gennemsnitlige kvadratmeterpris nu steget til 19.779 kroner, hvilket er næsten det dobbelt af prisen på de 10.581 kroner i Faxe Kommune.

Der er altså enorme summer at spare på et hus, ved at køre over kommunegrænsen fra Køge til Faxe, og det har medvirket til den store prisstigninger i Faxe.

- Stort set overalt i Danmark er der prisstigninger. Det generelle billeder er, at byerne har haft fremgang. Og urbaniseringen er også gældende i landkommunerne, hvor byer med skoler og arbejdspladser tilvælges, mens mindre landsbyer fravælges, siger Thomas Hovgaard.

Der er altså tale om et boligmarked i flere tempi, med både store prisstigninger og områder med mindre prisfald.

- Vores ejendomsmæglere melder stort set overalt om øget aktivitet, og jeg tror ikke, man skal lade sig slå ud af små prisfald, når der alt i alt handles flere boliger, og markedet stadig er præget af optimisme og købelyst, siger Thomas Hovgaard.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk