19. april 2019
William Markussen, der i mange år var forstander for Håndværkerhøjskolen og siden bestyrelsesformand på Haslev Gymnasium, fortalte om skolerne i Skolegade. Foto: Cecilie Hänsch
gallery icon

Se billedserie

William Markussen, der i mange år var forstander for Håndværkerhøjskolen og siden bestyrelsesformand på Haslev Gymnasium, fortalte om skolerne i Skolegade. Foto: Cecilie Hänsch
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Video og billeder: Byen er fyldt med historier

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Video og billeder: Byen er fyldt med historier
Faxe - 08. oktober 2018 kl. 13:56
Af Cecilie Hänsch
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Det var tider, dengang Black & White med Bent og Anni Olsen i spidsen trakterede med musik seks dage om ugen. Og det var helt andre tider, da huset på hjørnet af Jernbanegade og Torvet blev bygget i 1899.

- Det fik navnet »Central«, fordi det efter bygherrens opfattelse lå helt centralt i byen, fortæller Jørgen Skov.

Han er én af de guider, der er blevet lokket til at bruge et par - det blev vist fire - timer søndag eftermiddag på at fortælle brudstykker af Haslevs historie.

Initiativtagerne, der har stiftet foreningen »Faxe Kommunes Debatforening« er Erik Graversen, Line Rosendahl og Cecilie Hänsch.

Flere end 100 gik med på turen, der tog sit udgangspunkt på Torvet og med stop undervejs nåede forbi Sjællandske Mediers redaktion på Jernbanegade 14, Stationspladsen, byrådssalen på det tidligere seminarium på Søndergade 12, de tre store skolebygninger på Skolegade og endte på Bykroen.

- Jeg fik slået benene helt væk, da jeg så hvordan Frank Månsson havde valgt at give sit bidrag til turen. Frank havde kaldt personale på arbejde, der var dækket op med te og kaffe på Bykroen, baren var åbnet og stearinlysene var tændt, fortæller Line Rosendahl.

Fire timer kan lyde af meget, men det blev kun kradset lidt i overfladen af Haslevs historie. Opfordringen fra deltagerne var da også ganske bastant: »Gør det igen«

I 2020 har Haslev 150-års byjubilæum, og tanken om at stable en byvandring på benene i den anledning ligger ikke fjernt:

- Opbakningen søndag giver helt sikker blod på tanden til at skabe nye arrangementer, siger Erik Graversen.

Net-artiklen her er en forkortet version af en artikel, der bringes i Sjællandske Næstved, Dagbladet Ringsted og Dagbladet Køge tirsdag 9. oktober.

Du kan købe adgang til at læse hele artiklen - og resten af dagens avis - på linket her: www.sn.dk/kobeavis

Det koster en 20'er for en dags-adgang.

Tilmelding til nyhedsbrevet for DAGBLADET / SJÆLLANDSKE / HASLEV-FAXE POSTEN
Nyhedsbrevet udsendes hver dag omkring klokken 7.00 og 15. BREAKING-nyheder udsendes efter behov
* skal udfyldes
Ønsker at modtage: *
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk