18. oktober 2021
Der løber lige nu for mange kubikmeter vand ud igennem hanerne på Rønnede Vandværk. 		Foto: Kathrine Harvey
Der løber lige nu for mange kubikmeter vand ud igennem hanerne på Rønnede Vandværk. Foto: Kathrine Harvey
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Vandforbruget er alt for stort

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Vandforbruget er alt for stort
Faxe - 27. juli 2021 kl. 13:51
Af Nikolaj Rasch Skou

Nogle steder vælter vandet ned fra himlen, men i Rønnede Vandværks forsyningsområde har det regnet så lidt, at der nu kan være et vandingsforbud på vej til forbrugerne.

»Vi må bede jer om at begrænse vandforbruget, fortsætter det store forbrug, bliver vi tvunget til at udstede vandingsforbud.«

Denne besked blev mandag lagt på Rønnede Vandværks hjemmeside og Facebookside, og hvis ikke de 1100 forbrugere i forsyningsområderne Rønnede, Kongsted-Borup, Vester Egede, Olstrup, Skoverup og Skov Torup skruer ned for det daglige vandforbrug, så vil der blive skrevet ud igen.

- Det er her en lille teaser, som skal opfordre forbrugerne til at lade være med at vande græsplæner og fylde store badebassiner. Det er ikke grøntsager og roser, vi taler om, siger Knud Olsgaard, der er kasserer i Rønnede Vandværk.

- Vi kan håbe på, at der kommer hjælp ovenfra med et ordentligt regnskyl, men ellers kan vi blive tvunget til at lavet et vandingsforbud, da der er grænser for, hvor meget vand vi kan hente op fra vores egne boringer, siger Knud Olsgaard og tilføjer, at det forøgede vandforbrug ikke skyldes, at der er lækager i ledningsnettet.

Hvis der bliver behov for et vandingsforbud, så har Rønnede Vandværk mulighed for at sende en sms-besked ud til størsteparten af forbrugerne.

Rejser du til udlandet i år?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk