22. juni 2021
Natteravnene er ikke politi, og deres opgave er at hjælpe de unge og uddele slik, kondomer og gode råd. Foto: Per Christensen
gallery icon

Se billedserie

Natteravnene er ikke politi, og deres opgave er at hjælpe de unge og uddele slik, kondomer og gode råd. Foto: Per Christensen
Foto: Per Christensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Vær med til at redde Natteravnene i Faxe Øst

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Vær med til at redde Natteravnene i Faxe Øst

Natteravnene Faxe Øst skal have ny formand og ny kasser, og afgående formand Tanja Karina Zacho håber på, at der er nye kræfter, der har lyst til at træde til.

Faxe - 16. maj 2021 kl. 10:06
Af Morten Chas Overgaard

Siden 2016 har Natteravnene været at finde, når de unge mennesker i Faxe og omegn har hygget sig med øl og noget musik om aftenen. Der er blevet delt lige dele bolcher, kondomer og velmenende råd ud til de festglade unge, men hvis de unge fortsat skal have selskab af voksne i de karakteristiske, gule jakker, så skal der nye kræfter til.

Formand for Natteravnene Faxe Øst, Tanja Karina Zacho og kasserer Elin Højgaard har nemlig frasagt sig deres poster fra den 31. maj i år, og det betyder, at der er andre, der må træde til, hvis foreningen skal bestå.

- Vi har faktisk ret mange penge i foreningen til udstyr og til popcorn- eller slush-ice-maskiner som man kan have med til større arrangementer, så det ville være rigtig ærgerligt at lukke, selvom man jo godt kunne donere pengene til et got formål, siger Tanja Karina Zacho.

Glad for oplevelser

Hun har været rigtig glad for tiden som Natteravn, men hun er et andet sted i sit liv, end hun var da hun startede, og derfor vil hun gerne give stafetten videre.

- Da vi startede som Natteravne, havde vi jo alle sammen børn i den alder, men de er blevet ældre i dag, så vi synes, at det er tid til, at nogle andre træder til, siger Tanja Karina Zacho, der ser tilbage på seks år som Natteravn med glæde.

- Som Natteravn får du et helt andet forhold til de unge mennesker. De unge finder ret hurtigt ud af, at vi ikke er farlige, og vi er altid klar til at uddele kondomer og bolcher eller bare til at hyggesnakke. På den måde lærer man de unge at kende på en anden måde, og man får et anderledes forhold til både sine egne børn og til deres venner, fortæller Tanja Karina Zacho-

Har ligget stille

Da Natteravnene Faxe Øst blev genoprettet for syv år siden, blev der gået en del ture rundt i områderne, hvor de unge holder til, men det seneste år har Natteravnene ligget stille, og det håber Tanja Karina Zacho på, at en ny ledelse kan lave om på.

- Under corona har vi ikke måttet gå ud sammen med de unge, og der har måske heller ikke været så meget at gå ud til, men nu kan vi se, at unge helt ned til ti-årsalderen mådes ved Madpakkehuset eller nede i Gryden med Soundbokse, og så er der ellers fest, så behovet er der i den grad, fortæller Tanja Karina Zacho, der selv arbejder på Faxe Vandrerhjem, og derfor ser en del til de festende unge.

Der er masser af festglade unge i den Østlige del af kommunen, og derfor er der også behov for Natteravnene. Foto: Morten Chas Overgaard

Hun planlægger sammen med kasserer Elin Højgaard og SSP at afholde et møde på Faxe Vandrerhjem, hvor man kan komme og høre mere om, hvad det vil sige at være Natteravn, og hvor man kan tilmelde sig, hvis man ønsker at være med til at gøre en forskel for de unge i den østlige del af kommunen.

Datoen for mødet ligger endnu ikke fast, men man kan følge med i Facebook-gruppen »Natteravnene Faxe Øst«, hvor der bliver meldt en dato ud. Hvis man allerede nu ved, at man gerne vil stille op som enten formand, kasserer eller menigt medlem, så kan man også skrive inde på Facebook-gruppen, eller ringe til Tanja Karina Zacho på 27 40 89 60.

Man skal være over 18 år gammel, og man skal kunne fremvise en børneattest for at være med.

De afgående Natteravne understreger i øvrigt, at man ikke skal være nervøs over, at arbejdet som Natteravn kommer til at tage alt ens tid, for selv i de travleste perioder, tager det typisk ikke meget mere end et par timer om måneden.

Afdelinger på sygehuse i hele landet er nu ramt af strejke, fordi to tredjedele af sygeplejerskerne stemte nej til det nye forslag til overenskomst. Forstå du deres løn-utilfredshed?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk