14. april 2021
VUC Storstrøm indfører selvtest. Foto: Nadia Pedersen
VUC Storstrøm indfører selvtest. Foto: Nadia Pedersen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: VUC gør klar til selvtest

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

VUC gør klar til selvtest

Kursister og ansatte på VUC Storstrøm vil snart kunne pode sig selv for COVID-19.

Faxe - 02. april 2021 kl. 19:24

Efter påske vil samtlige af VUC Storstrøms kursister modtage halvdelen af deres undervisning ved fysisk fremmøde. Såvel kursister som undervisere vil samtidig blive tilbudt en selvtest for COVID-19, når de møder op på skolen - medmindre de i forvejen har fået foretaget en test på et testcenter.

Siden den 15. marts har alle, der opholder sig i skolens undervisningslokaler og indendørs fællesarealer, været pålagt krav om at fremvise dokumentation på, at de er testet negativ for COVID-19. Testen må ikke være mere end 72 timer gammel, hvilket betyder to ugentlige testninger.

- Vi har gjort meget ud af at informere alle om reglerne, og den delvise genåbning er foregået stille og rolig. Både kursister og medarbejdere har hele vejen igennem udvist god samarbejdsvilje i en vanskelig situation, udtaler ressourcedirektør på VUC Storstrøm, Carsten Kruse.

Derfor hilser han også den nye mulighed for selvtest velkommen.

- Forhåbentlig bliver det lettere for kursisterne at møde frem, når de selv kan udføre testen på stedet. Der vil være supervisorer til stede, som instruerer og sikrer, at resultatet bliver registret. Testen udføres som en næsepodning med den korte variant af podepind. Hvis der skulle være nogen, der ikke ønsker at udføre testen på sig selv, så er der stadig den mulighed, at man kan blive testet på et af regionens kviktestcentre. Vi glæder os til at se alle vores kursister igen og ser frem til, at der nu kommer mere liv på afdelingerne, tilføjer Carsten Kruse.

VUC Storstrøm har afdelinger i Faxe, Vordingborg, Næstved, Nykøbing F., Maribo og Nakskov. På alle lokationer indføres selvtest. Undervisningsinstitutionen er forpligtet til at kontrollere, at kursisterne enten har gennemført en COVID-19-test eller kan fremvise dokumentation, hvis de af særlige grunde er fritaget for test.

Testresultaterne vil blive uploadet på sundhed.dk.

Lars Løkke starter nyt parti i midten af dansk politik. Kunne du finde på at stemme på hans parti ved næste folketingsvalg?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk