4. august 2021
To mænd fra Haslev er sigtet for vold i kølvandet på den uro, der har været i byen den seneste tid. De to mænd har fået forbud mod at opholde sig i centrum af Haslev de næste 30 dage. Foto: Cecilie Hänsch
To mænd fra Haslev er sigtet for vold i kølvandet på den uro, der har været i byen den seneste tid. De to mænd har fået forbud mod at opholde sig i centrum af Haslev de næste 30 dage. Foto: Cecilie Hänsch
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Uro i Haslev: To mænd får forbud mod at opholde sig i centrum

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Uro i Haslev: To mænd får forbud mod at opholde sig i centrum
Faxe - 03. november 2017 kl. 14:42
Af Kathrine Harvey

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi har gennem den seneste tid haft en øget patruljering i Haslev by som en følge af, at der fra flere borgere har været udtrykt en generelt utryghed i aften- og nattelivet i Haslev by. Særligt en gruppering af unge mænd står bag utrygheden, og derfor har politiet et særligt fokus på denne gruppe.

arrow Læs også: Punktum i voldssag fra Haslev

Politiet har sideløbende foretaget efterforskning mod grupperingen, hvilket nu har medført, at to lokale mænd fra Haslev, på 16 og 18 år, er blevet sigtet for vold begået i nattelivet i det centrale Haslev.

I samme anledning har begge de unge mænd fået udstedt et såkaldt zoneforbud, hvilket betyder, at personerne ikke må opholde sig i Haslev centrum i en radius af 1000 meter, oplyser vicepolitiinspektør Allan Holm til DAGBLADET.

- Det vil sige, at de to mænd ikke må tage ophold inden for zonen. De må gerne tage toget eller handle i et supermarked, for man skal kunne eksistere, men de må ikke opholde sig i Jernbanegade, de næste 30 dage. Det er et indgreb, vi finder rimeligt, i forhold til den adfærd, de to mænd har udvist. Baggrund er, at de er en del af den utryghedsskabende adfærd, som vi ikke tolererer i Haslev centrum. Man skal kunne gå i byen og være i nattelivet uden at være utryg, siger Allan Holm til DAGBLADET.

Han forklarer, at zoneforbuddet også er et signal til andre, der vil kunne finde på lignende ting, om at politiet vil gøre alt hvad de kan for at skabe tryghed for de mange, der færdes her.

Overtræder personerne zoneforbuddet, medfører det fængselsstraf. Når de 30 dage er gået, har politiet mulighed for at forlænge forbuddet yderligere, hvis de vurderer, der er behov for det.

- Vi vurderer og observerer i forbindelse med zoneforbuddet, og på baggrund af de ting, vi oplever, tager vi stilling til, om et zoneforbud skal forlænges. Det er ikke et redskab, vi har anvendt voldsomt meget, men det er noget, vi har været opmærksomme på at bringe i anvendelse, når vi oplever udtryk for utryghed i bestemte områder. Vi har kigget på, hvad vi helt konkret kan gøre i Haslev, og zoneforbud er et redskab her, som er en del af løsningen fra den politimæssige side, siger Allan Holm til DAGBLADET.

Risikerer ikke, at de pågældende mænd »bare« flytter sig et andet sted hen?

- Spørgsmålet er, om det er attraktivt for dem at stå et andet sted. De skal væk fra bymidten og vi skal have skab tryghed dér. De pågældende personer har haft den modsatte effekt, siger Allan Holm til DAGBLADET.

Han kan ikke sige nærmere om den konkrete sag, der ligger bag zoneforbuddet for de to unge mænd, fordi der stadig er en efterforskning i gang.

Han oplyser dog, at to yngre mænd fortsat er sigtet for overfaldet på Lars Rasmussen i Jernbanegade i Haslev 21. september.

arrow Lars cykler for sin sag: - Jeg gjorde det fanme!
07. august 2018 kl. 14:32 Opdateret: kl. 13:09
arrow Lars cykler for sin sag: »Bamsen« trækker fra nu
04. august 2018 kl. 08:39 Opdateret: kl. 15:27
arrow Take-off fra Axeltorv: - Det er NU, livet skal leves!
29. juli 2018 kl. 20:30 Opdateret: kl. 17:23
Vil du gerne arbejde mere hjemmefra?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk